09 Haziran 2018 06:50
Son Güncellenme Tarihi: 09 Haziran 2018 06:53

Kılıçdaroğlu Gazeteci Öztürk'ün ailesini aradı: Sürecin takipçisiyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Ece Sevim Öztürk’ün gözaltına alınması sonrası dün akşam saatlerinde Öztürk ailesini telefonla aradı.

Fotoğraf: @ecesevimm/Twitter

Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Ece Sevim Öztürk’ün gözaltına alınmasıyla ilgili Öztürk ailesini telefonla aradı.

Ece Sevim Öztürk’ün eşi Çağdaş Ses Yayın Kurulu Başkanı, CHP’li Reşat Şahin Öztürk’le görüşen Kılıçdaroğlu geçmiş olsun dileklerini ileterek, destek mesajlarını paylaştı.

KILIÇDAROĞLU: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Süreçle ilgili parti yöneticileriyle görüştüğünü ve konunun hukuksal olarak dikkatle takip edildiğini belirten Kılıçdaroğlu Öztürk’e ‘Merak etmeyin, sürecin takibindeyiz ve sonuna kadar arkanızdayız’ dedi.

Reşat Şahin Öztürk de destek mesajını ileten CHP liderine teşekkür etti.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Ece Sevim Öztürk önceki gece saat 02:30'da gözaltına alınıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

Çağdaş Ses sitesinin yayın yönetmenliğini yapan Öztürk'ün gözaltı gerekçesi ise son dönemde 15 Temmuz soruşturmalarında yaşananlara ilişkin yazıları gösteriliyordu.

Ece Sevim Öztürk'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

"Gece 02:30 sularında gazeteci Ece Sevim Öztürk gözaltına alınıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'ne götürülmüştür. Gelişmeleri ilerleyen saatlerde buradan aktaracağız."

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Yeni Şafak gazetesi "Yoldaşının FETÖ aşkı" başlığıyla yayınladığı haberinde kullandığı "Yalova'da yıllardır Muharrem İnce ile aktif siyasette görev yapan ve İnce'yi 'yol arkadaşım' olarak tanımlayan CHP'li Reşat Şahin Öztürk'ün eşi Ece Sevim Öztürk'ün hazırlayıp Youtube'a yüklediği belgeselde çok sayıda amiral hedef gösterildi. Terör örgütünün hedefindeki isimlerden olan ve kripto örgüt üyelerini tespit için geliştirilen FETÖMETRE tekniğinin mimarı olarak bilinen Tümamiral Cihat Yaycı'nın da hedef tahtasına oturtulduğu belgeselde, FETÖ üyelerinden ele geçirilen sıkıyönetim listeleri de aklanmaya çalışıldı" ifadeleriyle gazeteciyi hedef göstermişti.

Öte yandan Nihat Genç de Odatv'de yayınlanan "Muharrem İnce bu sızıntılara dikkat etmeli" başlıklı yazısında "Bu, Ece Sevim Öztürk'ün bir Twitter hesabı var Fetöcülerin alkışlayıp, kahraman gazeteci diye övgüler düzdüğü, şaşırdım kaldım, Fetöcüler bu kadını neden 'kahraman gazeteci' yapıyor" ve "Düşünüyor, Ece Sevim Öztürk'ün haberlerini merak edip okuyorsun, ne görelim, içerdeki Fetöcüleri temize çıkarmak için yoğun bir telaş, faaliyet içinde, yetmedi, mesela içerdeki Fetöcü hain 'dışarı çıktığımda Mustafa Önsel'le hesaplaşacağım' diyor, yani Ece Sevim Öztürk bu açık 'tehdit'i dahi yayınlıyor" ifadelerini kullanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kanada Senatosu, esrarın keyfi kullanımının yasallaşmasını kabul etti

SONRAKİ HABER

Avusturya, 7 camiyi kapatıp imamları sınır dışı ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...