08 Haziran 2018 05:14

Kanada Senatosu, esrarın keyfi kullanımının yasallaşmasını kabul etti

Kanada Senatosu, esrarın keyif amaçlı kullanımının yasallaştırılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kanada'da esrar kullanımı yasağının kalkması yönünde önemli bir adım atıldı. Senato, esrarın keyif amaçlı kullanımının yasallaştırılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre 6 ay süren incelemenin ardından yapılan oylamada tasarıyı 30'a karşı 56 oyla kabul edildi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, esrar kullanımının bu yaz yasallaşacağını vaat etmişti. Vaat gerçekleşirse Kanada, keyif amaçlı esrar kullanımını yasallaştıran ilk G7 ülkesi olacak.

Tıbbi amaçlı esrar kullanımı ise ülkede 2001'den beri yasal.

Senato'daki oylamanın ardından, tasarı parlamentoya geri gönderildi. Milletvekilleri şimdi, Senato'da tasarıya eklenen onlarca değişikliği kabul edip etmemeye karar verecek.

Yerli senatörler, tasarıyla birlikte Kanada'nın yerli halklarının akıl sağlığı ve bağımlılık sorunlarına daha fazla kaynak ayrılmasını istiyordu. Trudeau hükümeti de senatörlere kaygıları konusunda güvenceler vermişti.

 

 

Esrarın satışı konusundaki düzenlemelere ve kullanıcıların kamusal alanlarda esrar içip içemeyeceğine eyalet ve bölge yönetimleri karar verecek. Yasal esrarın ağustos ya da eylül başından itibaren satın alınabileceği ön gürülüyor. Hükümet, sıkı bir düzenleme rejimiyle yapılacak yasal esrar satışının, esrarın gençlere ulaşmasını zorlaştıracağını, suç örgütlerini önemli bir gelir kaynağından mahrum bırakacağını ve polisle adalet sistemi üzerindeki baskıyı azaltıp, kamu sağlığını iyileştireceğini savunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AB, Türkiye’den temel özgürlükler alanında somut ilerlemeler bekliyor

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu Gazeteci Öztürk'ün ailesini aradı: Sürecin takipçisiyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...