31 Ağustos 2012 11:59

Lufthansa grevi, hava ulaşımını felç etti

ALMANYA’da en büyük havayolu şirketi olan Lufthansa’da kabin personelinin bugün greve çıkması üzerine havayolu trafiği adeta felç oldu. Grev Avrupa’nın diğer ülkelerinde de etkisini gösterdi.Lufthansa ile Bağımsız Kabul Görevlileri Sendikası (UFO) arasında yapılan toplu iş görüşmelerinden bir sonu&cc

Lufthansa grevi, hava ulaşımını felç etti
Paylaş

Lufthansa ile Bağımsız Kabul Görevlileri Sendikası (UFO) arasında yapılan toplu iş görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması üzerine bu sabah başlayan grev en çok da Avrupa’daki hava ulaşımında bir kavşak olan Frankfurt’ta etkili oldu. Öğlen saatlerinde havaalanında tam anlamıyla kaos hakim olurken, kısa ve orta mesafe uçuş yapan uçakların iniş ve kalkışı durma noktasına geldi. Lufthansa da yaptığı açıklamada öğleden sonra Avrupa’nın diğer ülkelerine uçuşların durdurulduğunu doğruladı.

Lufthansa ile UFO sendika arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri salı günü başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bunun üzerine sendika, süresiz greve gitme kararı almıştı. Sendika, Lufthansa’nın yeniden yapılanma planı çerçevesinde sınırlı sözleşmeli geçici elemanlar istihdam etme planlarına karşı çıkıyor.

8 saat süren grev sona ererken sendika, Lufthansa yönetimi elini çabuk tutmazsa yeni grevlere gidileceğini açıkladı.

19 bin kabin görevlisi bulunan Lufthansa'da bu çalışanların üçte ikisi sendikalı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüz sonucu hamile kalan kadın kürtaj istiyor

SONRAKİ HABER

Tüzel: AKP savaş politikalarından vazgeçsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...