31 Ağustos 2012 11:39

Türkiye günlük sigara tüketiminde birinci

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinden oluşan bir ekibin bir yıllık araştırma sonuçlarını paylaştı.Çelik, SGK’nın 32 milyar 556 milyon liralık sağlık harcaması olduğunu, bu harcamanın yaklaşık 3 milyarlık kısmının ise tüt&u

Türkiye günlük sigara tüketiminde birinci
Paylaş

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinden oluşan bir ekibin bir yıllık araştırma sonuçlarını paylaştı.
Çelik, SGK’nın 32 milyar 556 milyon liralık sağlık harcaması olduğunu, bu harcamanın yaklaşık 3 milyarlık kısmının ise tütüne bağlı hastalıklarla mücadelede kullanıldığını söyledi. Bakanın paylaştığı araştırmaya göre, Türkiye’li erkekler günlük içilen sigara tutarında birinci, kadınlar ise ikinci sırada yer alıyor.
Araştırmada SGK’nın 32 milyar 556 milyon liralık sağlık harcamasının yüzde 22’sine karşılık gelen 7 milyar 322 milyon liranın kanserler, kalp ve damar hastalıkları, solunum yolu hastalıkları ve üreme ile ilgili hastalıklar için kullanıldığı belirlendi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in toplumun sağlığının bozulmasının ‘üretkenlik kaybı’na neden olduğu açıklaması da dikkat çekti.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'İçeride dışarıda savaşa karşı alanlara'

SONRAKİ HABER

16 yaşında zorla evlendirilmek isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...