06 Haziran 2018 16:16
Son Güncellenme Tarihi: 06 Haziran 2018 17:21

Akşener: 2. turda Erdoğan'ı dinlenmek üzere istirahate göndereceğim

İYİ Parti Genel Başkanı ve partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, FOX Tv canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

FOX Tv'de yayınlanan Liderler Konuşuyor Programından

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, FOX Tv'de Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya sunduğu Liderler Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamalarından satır başları:

♦ "İğne ucuyla oy topluyoruz. Erdoğan dolaylı olarak cevap veriyor aslında. Erdoğan çok yorgun ve çok konuşuyor. Kınayı adanmışlık olarak kullanıyoruz. O yüzden ben de yaptırıyorum. 2015'teki cumhurbaşkanlığı seçiminde açılım gümbürteye gitti. Hendek harekatı adı altında farklı bir mücadele oldu. Önleyici tedbirlerdir esas olan. Seçime kurban edildiği zaman dış politika ve terör o zaman sıkıntı olur."

♦ "Cumhuriyete şükran duyuyorum. Cumhuriyeti kuran iradeye saygı duyuyorum. Çok büyük müteşekkirim. İkinci turda Erdoğan'ı evde dinlenmek üzere istirahate göndereceğim. Saha bunu gösteriyor. Saha çok önemlidir."

♦ "Kadınlara son 10 yılda artan tecavüz, şiddet, cinsel istismar gibi konularda iyi hal indirimini kaldırmayı vaadediyorum."

♦ "Kadın şiddete maruz kaldığı zaman sığınma evlerine gider. Biz bunu tersine çevireceğiz. Şiddet uygulayan erkeklere terapi evleri açacağız. Caydırıcı olacağız. "

♦ "Meclis'e getirilen tasarı iğrençti. Siz 12 yaşında bir kız çocuğunu 15 yaşında bir kız çocuğunu zorla veya başka şekilde ikna ederek evlendirebilir misiniz?"

♦ "Kadınların istihdamına öncelik vereceğiz. İstihdamda yüzde 50 hedefi koyduğumuz zaman belli yerlerde iyimser ayrımcılık yapacağız."

♦ "Türkiye için çok hayati bir konu olduğuna inanıyorum. Seçmende şöyle bir korku var, 'Bunlar KHK ile borçlanabilir mi?'. Biz Bunu Millet İttifak’ı olarak bunun için tarih vereceğiz. Saadet Partisi’nin bu tip başkanlık sistemine itirazı var, gerçek tipte başkanlık sistemine olumlu yaklaşıyorlar. O yüzden Temel Bey’le uzun uzadıya konuşmam lazım. Bizim parlamenter sisteme en kısa sürede dönmemiz gerekiyor. Kontrol mekanizmasının kurulması gerekiyor."

♦ "Selahattin Demirtaş sanık, hükümlü değil. Cumhurbaşkanı adaylığı YSK tarafından kabul edilmiş. Adaylık için savcılıktan kağıt almanız lazım. Bunu kabul etmişler. Bir de eşit bir yarışma için zaten Cumhurbaşkanıyla eşit yarışmıyoruz da, en azından muhalefet eşit yarışsın isterdim. O yüzden kurallardan, hukukun üstünlüğünden vazgeçmememiz gerekiyor."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

7 ve 11 yıllık 2 işçiyi tazminatsız işten attılar

SONRAKİ HABER

SOCAR’da ilk toplusözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...