06 Haziran 2018 22:12

MMO'da işten atılan işçiler: İşimize ekmeğimize sahip çıkıyoruz

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinden işten atılan işçiler Evrensel'e mektup yazdı.

Fotoğraf: Delwin Steven Campbell/Flickr

Paylaş

Yücel ÖZTÜRK
Ergin GÜL
MMO İstanbul Şubesinden işten atılan işçiler

Bizler, TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinden “İşte daralma ve ekonomik sıkıntılar” gerekçe gösterilerek işten çıkarıldık. Şube yönetimi ve sendikamız Tezkoop-İş’in 5 No’lu Şubesi ile görüşmeler yaptık. Hem şube yönetimi hem de sendika bize mekanik bir varlık gibi davranarak süreci çözümsüzlüğe itti. Biz de 1 Haziran 2018 tarihi itibariyle MMO İstanbul Şube binası önünde oturma eylemine başladık.
İkimiz de 20 yıllık işçiyiz, 20 yaş aldık TMMOB birikimi ve kültürüyle ve emeğimizi koyduk. Bizler yalnızca bu kültürün ve birikimin gerekenlerini ve pratiğini yapıyoruz. İçeride çalışan arkadaşlarımızın bunu bilmesini istiyoruz. Biz, TMMOB’nin kurumsal, tarihsel birikiminin kısaca emekten, işçi sınıfından, demokrasiden yana birikimine sahip çıkıyoruz. Bunun dışında konuşulan, dedikodusu yapılan her söz, bizim haklılığımıza karşı algı yaratmaktır. Şube yönetimi bu yanlıştan dönmeli, şube emekçilerinin TMMOB mücadelesiyle damıttığı dayanışmacı ve birleştirici alın terinin değerini bilmelidir. Bu değer örgütlülüğümüzün teminatıdır.

Biz TMMOB’nin İstanbul Şube yönetiminden ibaret olmadığını biliyoruz; İstanbul’da TMMOB İKK ve diğer şubelerinden destek ve dayanışma bekliyoruz. MMO üyelerinden destek ve dayanışma bekliyoruz. Sendikamıza da çağrı yapıyoruz, OHAL var deyip bizi yalnız bırakmanız sadece bizlere zarar vermez üyelerin sendikalara güvenini zedeler.

Bizler Flormar, DHL Express ve onlarca işyerinden işten atılan, sendikasızlaştırılan işçi sınıfının bir parçası olan işçileriz. Bizim parçası olduğumuz işçi kardeşlerimizden farkımız yok. Farkımız olduğunu söyleyene tek cevabımız; Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz...

ÖNCEKİ HABER

Trakya'da buğdayı ‘kök hastalığı’ vurdu

SONRAKİ HABER

'AKP Elazığ Milletvekili Adayı seçmeni tehdit etti'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...