06 Nisan 2011 10:14

Z.D. davasında Adli Tıp Kurumu ertelemesi

Siirt’te Lise öğrencisi Z.D.’nin dört çocuk babası Murat Karataş tarafından kaçırılarak tecavüz edilmesine dair davanın 2. duruşması Siirt Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Aylardır süren dava yine İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek olan belgenin gelmemesi nedeniyle 1 Hazirana ertelendi.Geçen yıl Kasım ayı

Z.D. davasında Adli Tıp Kurumu ertelemesi
Paylaş

Geçen yıl Kasım ayında 4 çocuk babası olan Murat Karataş adlı kişi tarafından 17 yaşındaki lise 3. sınıf öğrencisi olan Z.D.’nin kaçırılarak tecavüz edilmesine ilişkin davanın 2. duruşması Siirt Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada Tutuklu Sanık Karataş, avukatları, Z.D.’nin avukatları ile KESK ve KESK’e bağlı sendikaların kadın temsilcileri başta olmak üzere BDP Diyarbakır ve Siirt kadın meclis üyeleri hazır bulundu. Sanık avukatlarının Karataş için tahliye talebinde bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti tahliye talebini reddetti.

Bugüne kadar bütün tecavüz davalarında mağdur olan kişilerin daha da mağdur olmalarına neden olan ve en az iki yıl sonra verilen adli tıp raporu nedeniyle Z.D. davası da ertelendi. Mahkeme heyeti, Z.D.’nin psikolojisinin iyi olup olmadığının tespit etmek için İstanbul Adli Tıp Kurumuna başvuruda bulunulduğu ama henüz rapor gelmediği gerekçesiyle duruşmayı 1 Haziran tarihine erteledi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Davanın ardından açıklama yapan KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, yaşanan her tecavüz olayının tüm kadınlara karşı yapıldığını saydıklarını belirterek, AKP hükümetinin yaşananlara karşı göstermelik yasalar çıkarttığını söyledi.  (SİİRT)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te kamu emekçileri KHK’yi protesto etti

SONRAKİ HABER

Ankara yürüyüşçüsü şimdi Meclise yürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...