Kadın sinemacılardan Flormar işçisilerine destek: Başrol dayanışmanın!

Direnişteki Flormar işçilerini ziyaret eden Mor Yapımcılar, Filmmor, Mor Dayanışma ve Oyuncular Sendikası, Flormar'ı boykot edeceklerini açıkladılar.

05 Haziran 2018 10:48
Son Güncellenme Tarihi: 05 Haziran 2018 14:02
Paylaş

Mor Yapımcılar, Filmmor, Mor Dayanışma, Oyuncular Sendikası direnişin 22. gününde Flormar işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Kamera önündeki ve arkasındaki kadınlar Flormar işçileri sendikal haklarıyla işe geri dönene kadar Flormar’ı boykot edeceklerini söyledi.

Dayanışmaya gelen kadınlar, işçiler tarafından “Yaşasın kadın dayanışması” sloganıyla karşılandı. Ziyarete gelen kadınlar adına konuşan Oyuncu Füsun Demirel, bu direnişin aynı zamanda bir kadın direnişi olduğu için çok önemli olduğunu söyledi. “Patronlar hakkını arayanı sevmez, örgütlenmesini istemez. Ben de 3 yıldır işimi, mesleğimi yapamıyorum. Ekranlar bana kapalı. Buradaki arkadaşlarımla duygum bir. Hakkınızı hakkımızı alana kadar birlikteyiz” dedi.

Filmmor’dan Melek Özman ise “Buraya gelemeyen ama sizinle dayanışma duygularını paylaşan çok sayıda kadın sinemacı var, size onların selamını getirdim. Buradaki direniş bizi de çok heyecanlandırıyor. Yaşasın kadın dayanışması” diye konuştu.

‘EZGİ MOLA PATRONU DEĞİL BİZİ DİNLESİN’

Dayanışma ziyaretleri sonrasında konuştuğumuz kadın işçilerden Ayşe, “Ben direnişe başlarken bu kadar ses getireceğini düşünmemiştim, ama gördüm ki haklı olan hakkını savunursa destekçisi çok oluyor. Direnişe başladığımız günden beri güçlendiğimi hissediyorum. Kadınların dayanışması bize sesimizi her yere ulaştırdığımızı hissettiriyor” dedi.

İşçilerden biri de sosyal medyada direnişe destek olan oyuncuların onları çok mutlu ettiğini, ama Ezgi Mola’nın önce destek verip sonra Flormar’ın “Onlar yasa dışı eylemler yaptılar” açıklamasını paylaşarak kendilerini hüsrana uğrattıklarını anlattı. “Ezgi Mola keşke bizi de dinleseydi” diyen işçi kadın, “Peki sizi dinlese ne söylersiniz” sorusuna “Ona bizim sendikalaşma sürecimizde fabrikada patronların neler yaptığını anlatırdım. Burada ekmeğimiz için, daha iyi çalışma koşulları için sendikalaşmak istediğimiz ama patronun sendikalaşma mücadelemizi yasa dışı göstermeye çalıştığını anlatırdım” diye yanıt veriyor.

EMEĞİMİZİN HAKKINI ALDIĞIMIZDA FLORMAR ALIRSINIZ

Söze giren bir başka kadın işçi de “Ben 4 yıldır burada çalışıyorum, 4 yıldır terörist değilim de sendikalaşma mücadelesi verirken mi terörist oldum? Ekmeğini büyütmek istemek, sendikalı çalışmak istemek ne zamandan beri teröristlik oldu” diye soruyor.

Dayanışmaya gelen kadınları uğurlarken de “Sesimizi gittiğiniz yerlere duyurmayı ihmal etmeyin” diye tembihliyorlar. Ve ekliyorlar: “Bizi bekleyin, içeriye girip sendikalı bir biçimde çalışana kadar Flormar kullanmayın. Emeğimizin hakkını aldığımızda alın terinin karşılığı ödenmiş ürünleri alırsınız.”

TARAFTAR GRUPLARI DA DESTEĞE GELDİ

Çayırovalı taraftar grupları da Flormar direnişçilerine destek için fabrika önündeydi. “Bizi renklerimizle bölmek isteyenler, ekmeğimizi kazanırkenki ortaklığımızı görmeyelim istiyorlar. Biz renklerimizle de ekmeğimizi kazanırkenki alın terimizle de ortağız. Bizi birbirimize düşman etmek isteyenler, ekmeğimizi küçültmek isteyenlerdir. Flormar işçilerinin haklı direnişini destekliyoruz. Çayırova halkından da size selam getirdik” dediler.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Flormar’da arabulucu görüşmesi başladı

SONRAKİ HABER

Emek Gençliği'nden polis baskısına karşı basın açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...