31 Ağustos 2012 08:22

‘Patron Bakanlıktan korkmuyor’

TEKSİF Sendikasına üye oldukları için işten atılan Teksim işçileri direnişin 26. gününde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.Eylemde Teksif Sendikası Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Aslanoğlu; “Sadece sendikaya üye

‘Patron Bakanlıktan korkmuyor’
Paylaş

Eylemde Teksif Sendikası Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Aslanoğlu; “Sadece sendikaya üye oldukları için işten atılmış Teksim işçileri bayrama işsiz girmişlerdir. Biz iktidar sahiplerinin imzalarının ve sözlerinin arkasında durmasını istiyoruz. Atılan işçilerin derhal geri alınması lazım” diye konuştu.

İşverenlerin korkacağı bir Bölge Müdürlüğünün olmadığını belirten Aslanoğlu şunları ifade etti: “Yasada yapılan yeni düzenleme ile işten atılan işçinin şikayeti artık bölge çalışma müdürlükleri ve iş teftiş müdürlükleri tarafından yapılmayacak. Ama işçilerin haklarını aramaya devam etmeleri gerekiyor. Emekçiler bundan sonra oy vermeye gittiklerinde işçilerden olmayan partilere ve kişilere oy vermek yerine, gerçekten onların haklarını savunacak ve işçilerden yana mücadele verecek bir partiye oy vermeleri gerekiyor. Teksim işçileri bu gerçeği çok iyi gördü.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘4+4+4 dayatmasından vazgeçin’

SONRAKİ HABER

‘İlk Türkü: Buğdayın Türküsü’ ilk kez Altın Koza’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...