31 Ağustos 2012 07:40

‘İkinci öğretimi harcatmayacağız’

İzmir’de öğrenciler harçların tamamen kaldırılması ve parasız eğitim talebiyle eylem yaptı. Konak YKM önünde toplanan üniversite öğrencileri, “Pazarlık yok ikinci öğretim harçları da kaldırılsın, harçlara hayır” ve “Tüm harçlar kaldırılsın eşit parasız bilimsel eğitim istiyoruz” p

‘İkinci öğretimi harcatmayacağız’
Paylaş

Taleplerini “AKP’nin parasız eğitim masalına kanmayız, biz bu oyunu bozarız”, “2.öğretimi harcatmayacağız” yazılı dövizlere de yansıtan öğrencilerin sloganlarında AKP’ye öfke vardı.

Öğrenciler adına basın metnini ikinci öğretim öğrencisi Cansu Güler okudu. Harçların kaldırılmasınuın AKP’nin lütfu olmadığını söyleyen Güler, 2009’da yüzde 500’e varan zamların öğrencilerin mücadelesiyle geri çektirildiğini anımsatarak “Harçların kaldırılması da üniversitelilerin yıllardır verdiği 'parasız eğitim' mücadelesinin bir ürünüdür, AKP'nin lütfu değil, bir kazanımdır” dedi.

Güler, paralı eğitimin sadece harçlardan ibaret olmadığını vurguladı. Üniversitelerin gelirinin yalnızca 1 milyar liralık kısmının harçlardan sağlandığını, 7-8 milyar liralık bölümünün ise üniversite içi hizmetlerden elde edildiğini belirten Güler, “Harçlar ikinci öğretimde de tamamen kaldırılmadan ulaşım, barınma ve beslenme gibi üniversitelilerin en temel yaşamsal ihtiyaçları karşılanmadan, vakıf üniversiteleri kapatılmadan eğitim parasız olamaz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM’ye 5 maddelik plan sundu

SONRAKİ HABER

‘4+4+4 dayatmasından vazgeçin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...