04 Haziran 2018 17:07

‘Kuzey Koreli üç askeri yetkili görevden alındı’

Donald Trump-Kim Jong-un zirvesi öncesi Pyongyang yönetiminin üç üst düzey askeri yetkiliyi görevden aldığı öne sürüldü.

Fotoğraflar: Beyaz Saray ve Flickr

Paylaş

ABD ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) arasındaki zirve öncesinde Pyongyang yönetiminin üç üst düzey askeri yetkiliyi görevden aldığı iddia edildi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap Kuzey Kore Savunma Bakanı Pak Yong Sik, Genelkurmay Başkanı Ri Myong ve Ordu Genel Siyasi Büro yöneticisi Kim Jong Gak’ın görevden alındığını duyurdu. Güney Kore Savunma Bakanlığından bir sözcü bugün Seul’de yaptığı açıklamada, gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti. Ajans, haberini istihbarat kaynaklarına dayandırdı.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir ABD’li yetkili, üç yöneticinin Devlet Başkanı Kim Jong-un ile Güney Kore ve ABD ile ilişkiler konusunda yaşadıkları görüş ayrılığı nedeniyle görevden alındığını iddia etti.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim ve ABD Başkanı Donald Trump’ın 12 Haziran’da Singapur’da bir araya gelmesi planlanıyor. Trump geçen Cuma yaptığı açıklamada, daha önce iptal edildiğini söylediği zirvenin yapılacağını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Flormar işçilerine bir destek de Mersin Kadın Platformu'ndan 

SONRAKİ HABER

Kemalpaşa halkı kentsel dönüşüme itiraza hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...