31 Ağustos 2012 05:29

Sinyal İstihbarat Başkanlığımız hayırlı olsun!

TÜRKİYE’nin en gelişmiş istihbarat servisi Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı (GES), MİT’in bünyesine geçti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT bünyesine geçen GES’in isim değiştirerek Sinyal İstihbarat Başkanlığı (SİB) olduğunu açıkladı. CHP Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesine verdiği y

Sinyal İstihbarat Başkanlığımız hayırlı olsun!
Paylaş
Hilal Yağız

TÜRKİYE’nin en gelişmiş istihbarat servisi Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı (GES), MİT’in bünyesine geçti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT bünyesine geçen GES’in isim değiştirerek Sinyal İstihbarat Başkanlığı (SİB) olduğunu açıkladı. CHP Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesine verdiği yanıt ile açıklanan bu bilgi için Oran uyardı: “Umarım MİT’in elinde de bu birim muhalifleri, öğrencileri, işçileri, CHP’yi takip etmek için değil ulusal çıkarlarımız için kullanılır.”

Bakanın yanıtını eleştiren Umut Oran ise “Bu yanıtla öğreniyoruz ki istihbarat dünyasına yeni bir kurum daha katılmış, Sinyal İstihbarat Başkanlığı’mız hayırlı olsun. Gitti GES geldi SİB” yorumunu yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Acil servis ücreti icralık yapacak

SONRAKİ HABER

İşçiye mezar olan firmanın yangın çıkışı bile yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...