04 Haziran 2018 07:32
Son Güncellenme Tarihi: 04 Haziran 2018 18:54

Seçim Günlüğü (4 Haziran 2018)-Parlamenter sisteme geçiş nasıl olacak?

Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran seçimlerinden sonra parlamenter sisteme hızlı bir geçişin yol haritasını konuştu.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

ERDOĞAN: EKMEK ALMAK İÇİN O MÜHÜRLERİ BİLİRSİNİZ DEĞİL Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen iftarda emekliler ile bir araya geldi:
"Gazyağı, ekmek almak için o mühürleri bilirsiniz değil mi? Hatırlarsınız değil mi? Ben de babamın nüfus kağıdında olan o mühürlere bakmıştım."

İNCE: ERDOĞAN YALANCININ DİK ALASI

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Star TV'de yayınlanan Nazlı Çelik'in sunduğu 'Seçim Özel' programında soruları cevapladı.

DEMİRTAŞ, SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN SORULARI YANITLAYACAK

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 6 Haziran Çarşamba günü sosyal medya üzerinden bir basın toplantısı düzenleyecek. Demirtaş, Çarşamba gecesi sorulan soruları 8 Haziran Cuma günü sosyal medya üzerinden cevaplayacak.

DEMİRTAŞ'TAN ERDOĞAN VE SOYLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

HDP Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın avukatları,  müvekkilleriyle ile ilgili açıklamaları nedeniyle AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve “havuz medyası”ndan bazı “gazeteciler” hakkında suç duyurusunda bulundu. "iftira, hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" nedeniyle suç duyurusunda bulunan avukatlar, Erdoğan ve gazeteciler hakkında tazminat davası da açacaklarını duyurdu.

 

PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞ NASIL OLACAK?

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener,  24 Haziran seçimlerinden sonra parlamenter sisteme hızlı bir geçişin yol haritasını belirlemek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gürştü. İki lider 24 Haziran sonrası parlamenter sisteme nasıl geçileceğinin adımlarını konuştu. 

BİNALİ YILDIRIM: MUHARREM İNCE HİTLER'E ÖZENİYOR

Binali Yıldırım'dan Muharrem İnce'ye: Bir yandan 'ben cumhurbaşkanı olursam hakimler ayağa kalkmasın' diyeceksin, sonra beğenmediğin durum olursa 'apoletlerini sökerim' diyeceksin. Hitler’e özeniyor. Buradan anlaşılan odur. 

SÜLEYMAN SOYLU: O APOLETLERİ SÖKER, DEMİRTAŞ'A TAKARSIN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Çıkmış, Cumhurbaşkanımızın yemeğine Zeytin Dalı Operasyonu'nun kahramanı olan Metin Temel Paşa kalkmış alkışlamış diye Muharrem İnce efendi 'senin apoletlerini sökerim' diyor. Sen çivi dahi sökemezsin de öyle bir yeteneğin yok da senin. Benim ona bir tavsiyem var, hafif şerefliysen o kahramanın apoletlerini söker, sana yakıştığı şekilde Demirtaş'ın omuzuna takarsın onları."

HİZMET VAR AMA HAYATIMA YANSIMIYOR

Referandum sürecinde de görüştüğümüz Adanalı saya işçiler 24 Haziran seçimleri için ne diyor?

PAZARTESİ RÖPORTAJININ BU HAFTAKİ KONUĞU İBRAHİM KABOĞLU

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, neden “güçlü meclis” vurgusuna ihtiyaç hissediyor? Cumhurbaşkanının partisinin parlamentoda çoğunluğu elde etmemesi, erken seçimi zorunlu kılar mı? Parlamenter sisteme dönüş nasıl olacak?

Türkiye’nin anayasa hukuku alanındaki yetkin bilim insanlarından, insan hakları savunucusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu CHP İstanbul 1. Bölge, 1. Sıra Milletvekili Adayı. Kaboğlu, Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevindeyken 7 Şubat 2017’de KHK yoluyla üniversiteden ihraç edilmişti.

ÇUKUROVA'DA MİLLİYETÇİ OYLAR NE DURUMDA?

Erzin’de MHP’ye tepki çok, ortak görüş Millet İttifakı’nın önde olacağı ve MHP’nin oylarının yüzde 80’inin İYİ Partiye gideceği. Ancak İYİ Parti ile ilgili “Kapalı kutu. İlk kez seçime giriyor. Onun için kestirmek zor” diyenlerin oranı da az değil. Muhalefetteki hemen her partinin ortak fikri ise HDP’nin barajı aşması gerektiği. Cumhurbaşkanlığında Meral Akşener’e verip milletvekilliğinde barajı geçsin diye HDP’ye oy verecek bile var.CHP'den İYİ Parti'ye olan akış, İnce'nin adaylığı ile durmuş görünüyor.

{{353981}} 

EVRENSEL MUHABİRLERİ SEÇİMİN NABZINI TUTUYOR-İZMİR ÇİĞLİ'DEYİZ

işsizlik, hayat pahalılığı, çalışma koşullarının kötülüğü... Sorunlar arka arkaya sıralanıyor. “Artık gitsin” ama kafalarda sorular: “Herkes şikayetçi, asgari ücretten şikayetçi, hayat pahalı diyor da neden hala tepemizde, nasıl oluyor bu?​”

ÖNCEKİ HABER

MESAM’da yönetim Arif Sağ başkanlığında devam edecek

SONRAKİ HABER

UBER'e erişimin engellenmesi davası 7 Kasım'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...