03 Haziran 2018 12:33

Vatan Partisi de AKP'yle aynı 'apolet' korosuna katıldı

Vatan Partisi de ‘apolet’ polemiğine katıldı: CHP tabanı eğer altı oktan yanaysa İnce'nin bu açıklamalarını kabul etmemelidir.

Fotoğraf:  Özge Elif Kızıl/AA

Paylaş

AKP hükümetinin ardından, Vatan Partisi de CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in Erdoğan’ı alkışlamasının ardından söylediği “Apoletlerini sökeceğim” sözlerine tepki gösterdi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, “CHP tabanı eğer altı oktan yanaysa İnce'nin bu açıklamalarını kabul etmemelidir" dedi.

AA’nın aktardığına göre Reyhan, Vatan Partisi Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanının apolet sökme yetkisi olmadığına işaret ederek, "Eğer ABD veya PKK'ya bir Türk subayının apoletini sökme yetkisi verilseydi bu subay Korgeneral Temel olurdu” dedi.  

Reyhan şu iddialarda bulundu: "CHP tabanı eğer altı oktan yanaysa İnce'nin bu açıklamalarını kabul etmemelidir. Çünkü milliyetçi birisi PKK'ya karşı mücadele etmiş bir komutanı hedef almaz. Türkiye'yi seven bir siyasetçi bu stratejik hataları yapmaz, yapmamalıdır. Zira İsmail Metin Temel hem FETÖ hem de PKK terör örgütleri ile mücadelede aldığı rol açısından sembol bir kişidir." (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu: Güçlü meclis resmi bir yalan

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Dolar yerinde duruyor arkadaşlar, düşen Türk lirası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...