30 Ağustos 2012 16:13

Parçalanan ailelerde psikoloji kalmadı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aldığı kararla eş durumu özür grubu atamalarında “il emri” uygulamasını kaldırdı. İl emri uygulamasını kaldıran ve tayin tercihlerine sadece 7 ilde kadro açan Bakan Ömer Dinçer, eş durumu özür grubu atamalarında eşi asker, hakim- savcı, hariciye görevlileri ve kaymakam olanların dışında

Parçalanan ailelerde psikoloji kalmadı
Paylaş
Gökhan Uysal

‘GECELERİ UYUYAMIYORUM’

Her gün öğretmenler tarafından gazetemize gönderilen mailler, ailelerin nasıl parçalandığını gözler önüne seriyor. Adıyaman’da sınıf öğretmenliği yapan Barış Evat, gönderdiği mailde “Eşim de öğretmen, fakat Samsun’da görev yapıyor. 2 yaşında oğlum var ama göremiyorum” diyor. Eşinin yanına gelemediğini, kendisinin de eşinin yanına gidemediğini belirten Evat, tayin başvurusunun da “İlde boş kontenjan olmadığı” gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilmediğini anlatıyor. Evat, “İnanın eşim her gün ağlıyor. Benim psikolojim bozuldu. Geceleri uyuyamıyorum” diyerek ailesinin ne halde olduğunu özetliyor.

‘DİĞERLERİNİNKİ EŞ DE BİZİMKİ ‘LEŞ’ Mİ?​’

Bünyamin Gezer ise 7 yıldır Şanlıurfa Harran’da görev yapıyor. Eşinin Ağrı’nın Patnos’a öğretmenliğe atandığını belirten Gezer, “Eşimin yanına tayin isterim diye Patnos’ta ev tuttuk. Yeni eşyalar aldık. Fakat Ömer Dinçer’in açıklamasını duyduğumda başımdan kaynar sular döküldü. Ben şimdi ne yapayım? Diğer kamu görevlilerinin eşi eş de benimki ‘leş’ mi?​” diye isyan ediyor.

‘ARAMIZDA 700 KİLOMETRE VAR’

Tıp fakültesinde çalışan eşinin kendisinden 700 kilometre uzakta olduğunu söyleyen bir diğer öğretmen Osman Erol da Milli Eğitim Bakanlığına, “Eşim zaten yanıma gelemiyordu, artık ben de gidemeyeceğim. Yıllarca ayrı kalacağız” diyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşte AKP’nin ‘parasız eğitimi’!

SONRAKİ HABER

Polis 22 yaşındaki genci öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...