02 Haziran 2018 19:30
Son Güncellenme Tarihi: 02 Haziran 2018 20:13

Denizli 11'inci Komando Tugayında askerler yemekten zehirlendi

Denizli 11'inci Komando Tugayında yemekten zehirlenen askerler hastaneye kaldırıldı. Denizli Valisi Hasan Karahan 57 askerin zehirlendiğini belirtti.

Fotoğraf: Denizli Valiliği Twitter hesabı

Paylaş

Denizli'deki askeri kışlada mide bulantısı ve kusma şikayeti bulunan askerler hastaneye gönderildi. Hastaneye kaldırılan askerler arasında hayati tehlikesi bulunan kimse yok.

Denizli'de 11'inci Komando Tugayında yemekten zehirlenen 60 civarında askerin hastaneye kaldırıldı. Hastaneye sevk edilen askerlerin bazılarının serum tedavisinin ardından taburcu edildi. Edinilen bilgiye göre kışlada daha önce de yemeklerin koktuğundan şikayet ediliyordu.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili Denizli Valisi Hasan Karahan'ın imzası ile İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada "02.06.2018 tarihinde Denizli Tugay Komutanlığında; toplam 57 askerde gıda zehirlenmesi meydana gelmiştir. Bu askerlerin 5 tanesi sabah Denizli Devlet Hastanesine peyderpey gönderilmiş olup bu askerler zehirlenme olarak değerlendirilmemiştir. Akşam saat 19:00 da toplu olarak askerler Tugay revirine başvurmuştur. Askeriyenin araçları ile 17 tanesi Denizli Devlet Hastanesi’ne gönderilmiş, 6 tanesi taburcu edilmiş, 11 tanesi halen hastanede tedavi altındadır. Olay daha sonra 112’nin bilgisi olduktan sonra 3 asker Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne ve 3 askerde Servergazi Devlet Hastanesine gönderilmiştir. Daha sonra 6 asker daha Pamukkale Üniversitesi’ne sevk edildi. 23 asker şu anda Tugay revirinde tedavi altında olup gerekli görülenler sevk edilecektir. Askerlerimizin hayati tehlikeleri yoktur. Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli işlemler başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Manisa'da da geçen yıl 700'ü aşkın asker yemekten zehirlenmiş, 1 asker hayatını kaybetmişti. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4’üncü Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödül Töreni gerçekleşti

SONRAKİ HABER

Bursa'da İYİ Parti seçim standına ikinci saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...