30 Ağustos 2012 11:40

Adalet Bakanlığında eşitsizliğin itirafı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in Adalet Bakanlığı personelinin maaş ödemelerine ilişkin banka promosyonlarıyla ilgili sorusuna Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den “itiraf” gibi bir yanıt geldi. Dibek’in talep ettiği belgeler için süre isteyen Bakanlık, ‘yolsuzluk’ iddiası ile gündeme gelen promosyon paralarını

Adalet Bakanlığında eşitsizliğin itirafı
Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in Adalet Bakanlığı personelinin maaş ödemelerine ilişkin banka promosyonlarıyla ilgili sorusuna Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den “itiraf” gibi bir yanıt geldi. Dibek’in talep ettiği belgeler için süre isteyen Bakanlık, ‘yolsuzluk’ iddiası ile gündeme gelen promosyon paralarının Bakanlığa aktarılıp aktarılmadığı sorusuna ise, “böyle bir paranın aktarılmadığı ve promosyon ödemelerinin doğrudan personel hesabına yattığı” cevabını verdi.
Dibek Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, Adalet Bakanlığı’nda çalışan personele ödenmesi gereken banka promosyonlarına ilişkin ‘yolsuzluk’ iddialarını sormuştu. Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen cevapta, söz konusu banka (Vakıfbank) ile yapılan promosyon sözleşmesinin tamamen bankanın yüksek teklif vermesinden kaynaklı yapıldığı belirtildi. Yapılan sözleşmenin neden 5 yıl olduğuna ilişkin soruya, “özel bir nedeni olmadığı” yanıtı verildi. Yapılan sözleşme ile tüm adli teşkilatın çerçeve protokol kapsamına dahil edilmesi  sayesinde en yüksek promosyon sağlama imkanının oluşturulduğu iddia edilen cevapta, kimsenin bankayla  sözleşme imzalamaya zorlanmadığı savunuldu.
Önergedeki “yolsuzluk” iddialarına, “Bakanlığa  veya herhangi bir yere para aktarılmadığı ve paraların doğrudan personel hesabına yatırıldığı” şeklinde yanıt verildi. Yanıtta banka tarafından tüm personelin hesabına yıllık 100 TL ile net maaş tutarının yüzde 10’u oranında promosyon ödemesi yapıldığı itiraf edildi. Dibek önergesinde bu duruma dikkat çekmiş, çalışanların ücretlerinin eşit dağıtılmadığını belirtmişti. Önergeye verilen cevap bu iddiayı doğrulamış oldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ehliyetlere ödenen paralara makbuz yok

SONRAKİ HABER

İskenderun ve Hatay meslek odaları endişeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...