31 Mayıs 2018 22:23

Öğretmenin önce kitabına sonra da savunmasına ceza verildi

Felsefe Öğretmeni ve Yazar Atalay Girgin'e 'Lağımpaşalı' ve 'Aşk Mavidir Öğretmenim' kitaplarından ve soruşturmadaki savunmasından ceza verildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Derya KAYA
Ankara

Felsefe Öğretmeni ve Yazar Atalay Girgin “Lağımpaşalı” ve “Aşk Mavidir Öğretmenim” isimli kitaplarından dolayı hakkında yürütülen soruşturma kapsamında verdiği savunmasından dolayı da cezalandırıldı. Girgin, Ankara İl Milli Eğitim Disiplin Kurulunca “1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması” cezasına çarptırıldı.

Ankara’da Felsefe Öğretmeni ve Yazar Atalay Girgin, “Lağımpaşalı” ve “Aşk Mavidir Öğretmenim” isimli kitaplarından daha önce soruşturma açılmış ve maaş kesimi ve sürgünle cezalandırılmıştı. Girgin’e şimdi de bu soruşturma kapsamında verdiği savunmadan dolayı ceza verildi. Soruşturma sonucu hazırlanan raporda müfettişler, Girgin’in savunmasında idareye yönelik hakaret ettiğine hükmetti. Müfettişlerin raporunda “Soruşturmaya dayanılarak alınan savunmasında idareyi ‘zerzevat, oturdukları koltukların ardına sığınan, makamlarından dolayı kendilerini bir halt sanan, hak etmedikleri halde elde ettikleri sıfat, muhbir kiler faresi sözleriyle hakaret etti” ifadeleri yer aldı. İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu Başkanlığı da Girgin’e 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verdi.Karar, Eğitim Sen üyesi olan Girgin’i temsilen Disiplin Kurulunda yürütülen soruşturmaya katılan Eğitim Sen temsilcisinin karşı oyuyla oy çokluğu ile verildi. Sendika temsilcisi Girgin’in sözlerinin hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, cezanın hukuki olmadığını kaydetti.

‘SAVUNMAMDA KİŞİ YA DA KURUM ADI YOK’

Girgin yaşananlara karşı “Felsefenin Işığında/Felsefece” adlı kişisel blogunda “Savunmanın da savunması” başlığıyla bir açıklama yaptı. Girgin açıklamasında soruşturmaya konu olan savunmanın hiçbir yerinde herhangi bir kişi ve kurumun telaffuz edilmediği belirtti, ‘Zerzevat’ sözünün de hiçbir suç ve hakaret vasfının olmadığının altını çizdi. Girgin, sendikanın hukuksal desteğiyle, kendisine verilen cezaya ilişkin, yasal süresi içinde idare mahkemesinde iptal davası açacak.

ÖNCEKİ HABER

Hero tişörtü giyen üniversite öğrencisi beraat etti

SONRAKİ HABER

İnce: Erdoğan'a izin vermezlerse ben de Almanya'da miting yapmam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...