30 Ağustos 2012 11:25

Ehliyetlere ödenen paralara makbuz yok

ANKARA Emniyet Müdürlüğünün, ehliyetini kaybedenler ve yenileyenlerden aldığı 87 lira 50 kuruşun karşılığında 10 liralık “Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı” adına makbuzu keserken, kalan 77 lira 50 kuruş için vatandaş ayrıca talep etmedikçe makbuz kesmiyor.Emniyet Genel Müdürlüğ&uu

Ehliyetlere ödenen paralara makbuz yok
Paylaş

ANKARA Emniyet Müdürlüğünün, ehliyetini kaybedenler ve yenileyenlerden aldığı 87 lira 50 kuruşun karşılığında 10 liralık “Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı” adına makbuzu keserken, kalan 77 lira 50 kuruş için vatandaş ayrıca talep etmedikçe makbuz kesmiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünün sitesinde “Yıpranma veya kimlik değişikliğinden dolayı sürücü belgesi değişimi” için dilekçe, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, kan grubu belgesi, sağlık durumunda değişiklik varsa sağlık raporu gibi belgelerin gerekli olduğu, bu belgelerin dışında 77 lira 50 kuruşun “sürücü belgesi kart ücreti” olarak alınacağı belirtiliyor. Ancak bu işlemler için Ankara Emniyetine giden vatandaşlardan 87 lira 50 kuruş ücret alındığı, bunun sadece 10 lirası için “Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı” adına makbuz kesildiği ortaya çıktı.

VEZNEYE DEĞİL POLİSE ÖDEME

Yapılan işlemlerin ücreti vezneye değil, parmak izi alınan birimde, işlemler bittikler bir polis memuruna veriliyor. Sürücü belgesi kayıt ücreti 87 lira 50 kuruş yazan masadaki polis memuru, aldığı ücret karşılığında, sadece vakıf adına 10 liralık makbuz kesiyor.

İSTEMEYENE MAKBUZ YOK

Geriye kalan 77 lira 50 kuruşluk ücretin makbuzunu talep edildiği takdirde kesen polisin bu konu için yaptığı açıklama ise vahim. Polis memuru “İsteyene makbuz veriyoruz. İstemeyene vermiyoruz. Çünkü hem makbuz kesmek hem de işlem yapmak ayrıca iş yükü ve zaman kaybı demek. Hem Maliye de bize ‘İstemeyene vermeyin’ dedi. Herhangi bir sıkıntı yok. Zaten Maliye de böyle yapılmasında sıkıntı görmüyor” diyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katliamdan kurtulanlar cinayetle suçlanıyor

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanlığında eşitsizliğin itirafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...