30 Mayıs 2018 16:37

MGK toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 24 Haziran seçimleri öncesi son kez bir araya geldi.

Fotoğraf: Kayhan Özer/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, 3 saat 15 dakika sürdü.

Toplantıda öne çıkan konuların, seçim güvenliği, ‘terörle mücadele’ ve Suriye'deki gelişmeler olduğu belirtildi.

Milli Güvenlik Kurulu bildirisi:

  • 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ile 27. dönem milletvekili genel seçiminin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleştirilmesi için alınan tedbirler hakkında kurula bilgi sunuldu.
  • Türkiye'nin her zaman her alanda Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceği, bu desteğin önümüzdeki günlerde de BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası platformlarda sürdürüleceği teyit edilmiştir.
  • Proje terör örgütlerine açık ve gizli destek veren, teröristleri korumak için her türlü bahaneyi üreten ülkelerin, terör örgütleri arasında ayrım yapmadan uluslararası hukuka uygun hareket etmeleri gerektiği ifade edilmiştir.
  • Terörle mücadele ve Suriye başlıkları görüşüldü.
  • Ege ve Doğu Akdeniz'deki kışkırtmalarda uluslararası antlaşmalardan doğan hakların kullanılmasında tereddüt edilmeyeceği vurgulandı. (AA)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP eş başkanları FOX'ta: Şu andaki AKP ile müzakere yapılamaz

SONRAKİ HABER

Hayati Yazıcı'ya 'İyi değiliz' diyen esnafa zabıta baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...