30 Ağustos 2012 10:09

CHP’li Oran, ‘ana üssü’ Erdoğan’a sordu

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Özgür Suriye Ordusu’nun, ana üs olarak Hatay’ın belirtildiği İnternet sitesini ve siteyle ilgili Türkiye makamlarınca herhangi bir adli ya da idari işlem yapılıp yapılmadığını sordu.Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Baş

CHP’li Oran, ‘ana üssü’ Erdoğan’a sordu
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Özgür Suriye Ordusu’nun, ana üs olarak Hatay’ın belirtildiği İnternet sitesini ve siteyle ilgili Türkiye makamlarınca herhangi bir adli ya da idari işlem yapılıp yapılmadığını sordu.
Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. “Özgür Suriye Ordusunun İnternet sitesinde ordunun ana üssü olarak Hatay’ın belirtilmesi ve yine iletişim bölümünde Türkiye hatlı bir telefon numarası ile e-posta adresinin verilmesini Meclis gündemine taşıyan Oran Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
- Kendilerini Özgür Suriye Ordusu olarak tanıtan Suriyeli muhalif güçlerin web sayfasındaki ‘iletişim’ bölümünde (http://www.free-syrian-army.com/en/contact/) ana üs olarak adresin Hatay-Türkiye şeklinde belirtildiğinden haberdar mısınız?
- Özgür Suriye Ordusu’nun Hatay Üssü için iletişim numarası olarak verdiği ‘00905369631274’ numaralı telefon kime ve hangi şirket, dernek, vakıf, kuruma aittir?
- Yine bu sayfada iletişim için belirtilen [email protected] e-posta adresi kime aittir, Türkiye’de bu adres için herhangi bir izleme, takip kararı alınmış mıdır?
- Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının söz konusu cep telefonu ve e-posta adresi ile ilgili bir girişimi söz konusu mu?
- Bu web sitesi ile ilgili olarak Türk makamlarınca herhangi bir adli, idari işlem yapıldı mı?​”
Oran, Başbakana “Çadır kamplardaki bazı Suriyeli sığınmacılara Türkiye vatandaşlığı tanınarak hızla kendilerine nüfus cüzdanı verildi mi?​” ve “Suriye’de öldürülen kimi muhalif militanların üzerinden Türkiye’nin verdiği sığınmacı kartının çıktığı yönünde size bir bilgi ulaştı mı?​” sorularını da yöneltti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Muhabirimize özel harekatçılardan tehdit

SONRAKİ HABER

Rusya’dan İngiltere’ye istihbarat tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...