30 Mayıs 2018 11:00

Ahmet Maranki ifade verdi: Kendimizi topraklayıp stresimizi atıyorduk

Akit TV'de '25 Haziran'da Belgrad Ormanı'na gömdüklerimizi çıkarırız' diyen Prof. Dr. Ahmet Maranki savcılığa ifade verdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Akit TV'de 'Seçimde aksi olursa Belgrad Ormanı'na gömdüğümüz talim şeylerini çıkarıp sokağa çıkacağız' diyerek hakkında soruşturma açılan Ahmet Maranki, Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda savcılığa ifade verdi. Sosyal medya saldırısına uğradığını söyleyen Maranki, “Zaman zaman arkadaşlarımızla Belgrad ormanlarına gider, orada olaylara karşı duyduğumuz kin ve nefreti, öfkemizi ağaçların altına toprağa gömerek bir nevi kendimizi topraklayıp stresimizi atıyordum. Sporumuzu yapıyorduk ve bununla ilgili kendimizi geliştiriyorduk. Yoksa askerlik dışında elimize silah almış değiliz. Bizim silahımız yazdığımız kitaplardır" dediği öğrenildi. 

Maranki savcılık ifadesine şöyle devam ettiği öğrenildi:  Uzun süre programı yaklaşık 30-35 saniyelik bölümündeki bir konuşmam başı sonu kesilmiş bir şekilde adeta cımbızlanarak alınıp sanki iç savaş çıkartacakmışım gibi şekilde değerlendirilerek bir sosyal medya saldırısına uğradım. Söz konusu bölümde olayları anlatırken 'Olmadı artık Belgrad ormanlarında talim şeyimizi oraya gömdük, çıkaracağız.' cümlesinden sonra devamı cümlemde bu sözlerim ile ne söylemek istediğimi hemen arkasında şu şekilde açıklamıştım. Bu millet, 15 Temmuz'da nasıl tanka tüfeğe saldırmış ise bu şekilde bir saldırı olur ise aynı şekilde millet olarak da şahsım olarak vatanı savunacağımı söylemiştim. Belgrad Ormanı söylemi de şuradan çıkmıştır: Ben 1980 öncesi üniversitede okuyordum. O dönem yine sağ sol çatışması başta olmak üzere değişik terör saldırıları ile karşı karşıyaydı. O dönem ben adeta hayatta kalmak ve öğrenimimi tamamlamak amacıyla judo gibi savunma sporlarına başladım. Zaman zaman arkadaşlarımızla Belgrad Ormanları'na gider, orada olaylara karşı duyduğumuz kin ve nefreti, öfkemizi ağaçların altına toprağa gömerek bir nevi kendimizi topraklayıp stresimizi atıyordum. Sporumuzu yapıyorduk ve bununla ilgili kendimizi geliştiriyorduk. Yoksa askerlik dışında elimize silah almış değiliz. Bizim silahımız yazdığımız kitaplardır. Ülkemiz için ürettiğimiz eserlerimizdir. Türkiye Barkodlu ürünlerimizdir ve yaklaşık 2 bin 500 civarında verdiğimiz inanlarımızın sükûnet, sağlıklı yaşamaya , düşünmeye sevk eden konferanslarımızdır. “ (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş, 'İşçilerin eylemi yasa dışı' diyen Flormar'a cevap verdi

SONRAKİ HABER

Eski HDP milletvekilleri Ayla Akat ve Dr. Taşkın Aktaş tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...