30 Mayıs 2018 10:37

Halkevleri, TRT katkı paylarını geri istedi

'TRT Kuruluş Kanunu’na uygun yayın yapsın' diyen Halkevleri, TRT önünde eylem yaparak katkı paylarını geri istedi.

Fotoğraf: Halkevleri

Paylaş

Halkevleri, her yurttaşın elektrik faturasından kesilen yüzde 2’lik TRT payının geri ödenmesi için kampanya başlattı. TRT İstanbul İl Müdürlüğü önünde buluşan Halkevleri üyeleri, bir basın açıklaması yaparak verilen katkı paylarını geri istedi.

Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan burada bir basın açıklaması yaptı. Ozan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Her yurttaşın cebinden çıkan vergilerle, iktidar yanlısı yayıncılık yapan TRT’den katkı paylarımızı geri isteyelim. TRT, kamu hizmeti yayıncılığı değil iktidar lehine yayıncılık politikası izliyor. 2954 sayılı TRT Yasası’nda yer alan ‘Kamuoyunun sağlıklı ve serbestçe oluşabilmesi için kamuoyunu ilgilendirecek konularda yeterli yayın yapmak; tek yönlü, taraf tutan yayın yapmamak ve bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmamak’ fıkrasını ihlal ediyor. Elektrik faturaları üzerinden alınan “TRT katkı payı”nı kötüye kullanıyor. TRT katkı payı yurttaşlara iade edilmeli, TRT Kuruluş Kanunu’na aykırı yayınlara son vermeli, “tarafsız” ve “doğru” kamu hizmeti yayıncılığı yapmalıdır.”

Ozan’ın açıklaması sonrasında dilekçeler TRT’ye verildi. Halkevleri aynı zamanda change.org üzerinden de bir kampanya başlattı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Arif Sağ ve ekibi MESAM'dan ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen: Talepleri karşılamayan bir TİS’e imza atılmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...