30 Mayıs 2018 06:13
Son Güncellenme Tarihi: 30 Mayıs 2018 14:02

Seçim Günlüğü (30 Mayıs 2018) - Seçimler iptal olur mu?

CHP'nin seçimlerin iptaline yönelik açtığı davanın AYM'de görülmesi öncesi 'Seçimler iptal olur mu' sorusu gündeme taşındı.

Fotoğraf: İzzet Mazi/AA

Paylaş

DEMİRTAŞ'IN FOX TV'YE KATILIM TALEBİ REDDEDİLDİ

HDP tarafından yapılan açıklamada ret kararına karşı çıkan YSK üyelerinin de olduğu ifade edildi. Başvuru hakkında karar verme yetkisi Adalet Bakanlığında.

'MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ RESMİ GAZETE'YE GÖNDERİLDİ'

Partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) milletvekili adaylarına ilişkin eksik bilgi ve belge teslim süresi sona erdi. YSK Başkanı Sadi Güven, "Milletvekili kesin aday listesi yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderildi" açıklamasını yaptı.

ADİLE DOĞAN: KADINLAR SORUNLARININ SANDIKTA ÇÖZÜLMEYECEĞİNİN FARKINDA

İstanbul’un emekçi mahallelerinden Esenyalı’da faaliyet yürüten Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Yöneticisi Adile Doğan’la yaklaşan seçimleri konuştuk. Zeliş Irmak’ın sorularını yanıtlayan Doğan, kadınların 24 Haziran seçimlerinden beklentilerini, gündemlerini ve seçim hazırlıklarını anlattı:

“Kadınlar politik. Her alanda bir şekilde politikayı tartışıyor. AKP'ye, CHP'ye, HDP'ye oy verecek kadınlar bu işin sandıkta çözülmeyeceğinin farkında. Tek alternatifin yine kendileri olduğunu bilmek zorunda işçi ve emekçi kadınlar.”

İYİ PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİ AÇIKLANDI

Ankara'da partisinin seçim beyannamesini açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hedeflerinin parlamenter sistemi en kısa sürede tekrar hayata geçirmek olduğunu belirterek, "Hiç ama hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın" dedi.

EMEP'TEN ADANA'DA DİSK'E SEÇİM ZİYARETİ

24 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Selahattin Demirtaş’ı destekleme kararı alan Emek Partisi (EMEP), Adana’da seçim çalışmaları kapsamında DİSK Adana Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti.

MUHARREM İNCE ERDOĞAN'A ARŞİVDEN YÜKLENDİ

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kırşehir'de seçmenlerine hitap etti. İnce, Erdoğan'ın "Biz ne aldanan ne aldatan olduk" açıklamalarını hatırlatarak Erdoğan'ın "Aldatıldık" sözlerini içeren bir videoyu, Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin videolarını izletti.

AKP'Lİ ŞENTOP: AYM'NİN KARARI SEÇİMLERİN İPTALİ SONUCUNU DOĞURMAZ

Abdulkadir Selvi, AYM'de görülecek dava vesilesiyle 'Seçimler iptal olur mu' sorusunu gündeme taşıdı. AKP'den 'Seçimler iptal olmaz' yanıtı geldi.

TANRIKULU: SANDIK TAŞIMA KARARI KÜRT SEÇMENE YÖNELİK

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, seçim sandıklarının taşınması kararının Kürt seçmene yönelik olduğuna işaret etti.

HDP MANİSA'DA ADAYINI DEĞİŞTİRDİ

HDP tarafından 24 Haziran'da yapılacak genel seçim için daha önce Manisa 1'inci sıradan aday gösterilen Lezgin Botan değiştirilerek, yerine eski vekil Sırrı Sakık yazıldı.

İYİ PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNİ AÇIKLAYACAK

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener bugün, aday tanıtım toplantısı yapacak ve seçim beyannamesini açıklayacak.

AKP'Lİ SEÇMEN: TAM YAŞANACAK ZAMAN AMA İŞÇİ VE KÖYLÜ DİBE VURDU

Avcılar’da da bir ağacın gölgesinde, bir bankın üstünde oturanlarla, çarşıda pazarda dolaşanlarla seçimi konuştuk.

HDP DİYARBAKIR ADAYI MIZRAKLI: ONURLU BARIŞA BUGÜN DE İNANIYORUM

HDP’nin 24 Haziran seçimlerinde dikkat çeken milletvekili adaylarından birisi de Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Selçuk Mızraklı. Barış için mücadele ettiği kurumların kriminalize edildiğini belirten Mızraklı, “İstedikleri kadar üzerimize gelsinler” diyerek, onurlu bir barışa bugün de inandığını söyledi.

ÇAY MOLASINDA SEÇİM SOHBETİ: İKTİDAR DİNİ DUYGULARIMIZDAN FAYDALANIYOR

Kocaeli'den genç bir işçi ve Marmara Üniversitesinden bir öğrenci Evrensel'e mektup yazdı.

KOÜ ÖĞRENCİLERİ: GEL DE 470 LİRALIK BURSLA GEÇİN

Kocaeli Üniversitesi öğrencileriyle 24 Haziran seçimlerini konuştuk: Aylık verilen ‘470 liralık bursla geçin’ diyorlar.

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da 24 saatlik genel grev

SONRAKİ HABER

İsmetpaşa Stadyumu'nun yıkımına başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...