30 Ağustos 2012 08:42

Dünyanın artık James Bond Günü var

Bond serisi bu yıl 50. yılını kutlayacak. 5 Ekim 1962 yılında  Londra’da dünya galası düzenlenen ilk Bond filmi, Dr No’nun yıl dönümü 5 Ekim 2012’de Dünya James Bond Günü olarak bütün Bond hayranlarıyla dünyanın her yerinde çeşitli aktivitelerle kutlanılacak.Dünyadaki bond hayranlarının

Dünyanın artık James Bond Günü var
Paylaş

Bond serisi bu yıl 50. yılını kutlayacak. 5 Ekim 1962 yılında  Londra’da dünya galası düzenlenen ilk Bond filmi, Dr No’nun yıl dönümü 5 Ekim 2012’de Dünya James Bond Günü olarak bütün Bond hayranlarıyla dünyanın her yerinde çeşitli aktivitelerle kutlanılacak.

Dünyadaki bond hayranlarının 23. James Bond filmi ‘SKYFALL’u beklerken, dün a Albert R. Broccoli’ye ait EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Sony Pictures Entertainment ve Twentieth Century Fox Home Entertainment 5 Ekimin Bond Günü olarak kutlanacağını açıkladı.

007’NİN ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ

Dünya James Bond günü için ‘James Bond’un altın yıl dönümünü dünyadaki bütün  hayranlarıyla böyle özel bir gün ve aktivitelerle kutlayacağımız için çok heyecanlıyız’ diyen Bond yapımcıları bu yıl izleyicilerine bir de belegesel sunacak. Everything or Nothing: The Untold Story of 007 (Herşey ya da Hiçbirşey: 007’nin Anlatılmamış Hikayesi) de, birçok ülkede, serinin meraklıları ile buluşacak. Stevan Riley tarafından yönetilen filmin hikayesi üç adamın ortak hayali -Bond yapımcıları Albert R. Broccoli, Harry Saltzman ve Yazar Ian Fleming- üzerine yoğunlaşıyor. Belgesel, 1962’de başlayıp,  sinema tarihindeki en uzun film serisi olan yapımların, ardındaki heyecan ve ilham verici hikayeyi anlatıyor.

TÜM BOND FİLMLERİ BİR SERGİDE BİRLEŞECEK

Bond’un dünya çapındaki altın yıldönümü kutlamarında farklı  etkinlikler yer alacak. Londra’da Christie´s tarafından organize edilen, geliri 12 hayır kuruluşuna verilecek ve, online ve canlı olarak düzenlecek müzayede, her ülkenin favori Bond filmini belirlemek için uluslararası anket yapılacak. New York’da Modern Sanat  müzesinde düzenlenecek tüm Bond filmlerini kapsayan bir sergi açılacak. Los Angeles’da Academy of Motion Picture Arts and Sciences’ ın ev sahipliğinde Bond müzikleri gecesi düzenlenecek.
Ayrıca, 24 Eylülden itibaren, James Bond hayranları ilk defa BOND50 adı altında, 22 Bond filmine birden Blu-ray formatında sahip olabilecekler. (KÜLTÜR SERVİSİ)


SKYFALL 2 KASIMDA VİZYONDA

Daniel Craig dünyanın gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisinin 23. macerası olan “Skyfall” da Ian Fleming’in 007 James Bond’u olarak bir kez daha karşımızda.2 Kasım’da vizyona girecek olan “Skyfall”da, Bond’un M’e karşı sadakati sınanacaktır, çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlar. MI6 saldırıya uğrayınca, kişisel bedeli ne olursa olsun 007’nin tehdidi bulup yok etmesi gerekecek.

ÖNCEKİ HABER

Adalet ve sinema ilişkisinde kadına şiddet

SONRAKİ HABER

Tarım işçilerinin grevi kazanımla sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...