Dereyi geçmek için köprü istiyorlar

Erzurum'da Bahçelikışla köylüleri, yağışlar nedeniyle derenin yükselmesiyle karşıdan karşıya geçmekte güçlük çekiyorlar.

29 Mayıs 2018 09:41
Son Güncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2018 11:10
Paylaş

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Bahçelikışla köylüleri, köyden geçen derenin yağışlar sonrası debisinin yükselmesi nedeniyle geçit vermediğini belirterek köprü istedi.

Oltu’ya 27 kilometre uzaklıktaki 100 nüfuslu Bahçelikışla köyünden geçen iki dereden birinde köprü yok. Köylüler ilçeden gelirken, dereden geçmek zorunda kalıyor. Kış aylarında yağışla birlikte debisi yükselen dere, geçit vermiyor. Yıllardır bu soruna çözüm bulamadıklarını belirten köylüler, her yağmur yağışı sonrası hayatlarının kabusa döndüğünü söyledi.

BİR KÖPRÜYÜ ÇOK GÖRDÜLER

Yaşlı ve çocukları, dereden sırtlarında geçirdiklerini ifade eden köylülerden Saadettin Yıldız, “Biz köyümüz hiç devlet desteği almadı. Her yıl bahar aylarında yağan yağmurların ardından derede sular yükselince evimize gidemiyoruz. Oltu Belediyesine defalarca müracaat ettik, ama bir sonuç çıkmadı. Bir köprüyü bize çok görüyorlar” dedi. Köyden geçen diğer dere üzerinde köprü bulunduğunu söyleyen Ağabey Bulut ise, “Yol bozuk, dereden arabamla geçemiyorum. Eşyalarımı sırtımda götürmek zorunda kalıyorum. Yetkililer, bu çilemize bir son versinler” diye konuştu. (Erzurum/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

PTT’nin ihalesiyle ilgili haberlere yayın yasağı getirildi

SONRAKİ HABER

Bakur davası ertelendi: Barışı ve sinemayı savunmaya devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...