28 Mayıs 2018 23:37

Kadın öğrenciler: İşsizlik bitsin, kadın haklarına önem verilsin

Çukurova Üniversitesinde görüştüğümüz kadın öğrencilerin seçimlerden beklentisi gelecek ve kadına yönelik şiddetin son bulması.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Seren ELATAŞ
Adana

Çukurova Üniversitesinde görüştüğümüz kadın öğrencilerin hangi taleplerle sandığa gideceğini sorduk. Oy verecekleri partiler farklı olsa da genel itibariyle ekonominin düzelmesi ve işsizliğin yok olması talebinde ortaklaşan kadın öğrencilerin en büyük dertlerinden biri de; kadın olarak özgür olamamak.

‘EŞİT KOŞULLARDA SEÇİME GİDİLMELİ’   

‘Seçimlere eşit koşullarda gidilmediğini ifade eden Biyomedikal Bölümü Öğrencisi Şehriban “Tek adam tek parti rejimini yıkmak için, kadın erkek eşitliği için, dil, din, ırk açısından ayrımın son bulması için kendime en yakın gördüğüm parti HDP’dir” dedi. HDP’yi tüm halkların partisi olarak gördüğünü dile getiren Şehriban, “Ayrıca ülkemizde istihdamın yaratıldığını düşünmüyorum. Mezun olan birçok kişi var. Kendi alanlarında  iş bulamadıklarından fabrikalarda çalışmak zorunda kalıyorlar ve iş cinayetlerine kurban gidiyorlar.  Bundan dolayı AKP’nin iktidarda kalmaması gerekiyor” dedi. 

Aynı iktidarla devam edilirse her şeyin daha zor olacağını söyleyen Hilal ise, ramazan ayında iftar vakti bir kadının sokağa çıktığı için yadırgandığını ifade ederek, kadının toplumdaki yerine önem verilmemesinden şikayet etti. Hilal,  “Gelecek kaygısının son bulmasını ve kadın haklarına önem verilmesini istiyorum ve bunun için oyumu HDP’ye vereceğim” dedi. 

İşletme Bölümü Öğrencisi Ayşegül ise AKP’nin öğrencilerin gelecek kaygısına ve işsizliğe çözüm bulacak bir parti olmadığını belirterek “Tek adam tek parti rejimine karşı olmamdaki sebep demokratik bir parti olmaması ve kadın haklarını önemseyen bir parti değil. Kendi menfaatleri doğrultusunda ilerliyorlar” dedi.  Kürt sorununu göz ardı ederek yıllarca Kürt sorununu çözememiş olmasından dolayı demokrasi isteyen bir parti olmadığını düşünen Ayşegül,  “Dış ilişkilerimizi çok sağlıklı görmüyorum ve ekonominin iyi yönetildiğini düşünmüyorum.  Kadın sorununun çözümü, eğitim ve ekonominin iyileşmesi, Kürt sorununun çözümü için tek adam tek parti rejiminin sona ermesi için HDP’nin barajı geçmesi gerekiyor oyumu HDP’ye vereceğim” dedi. 

‘ŞİDDET SON BULSUN’

Ekonometri Bölümü Öğrencisi Güler de işsizliğin çözüme kavuşması, insanların alım gücünün artması, kadına şiddetin son bulması talepleri ile sandığa gideceğini söyledi. Okulların bilimsel bir eğitime kavuşturulmasını, dini eğitim verilen okulların kaldırılmasını isteyen Güler, “Bu sorunların ancak iktidarda olanın gitmesiyle çözüme kavuşacağını söyledi. CHP’yi desteklemediğini ifade eden Güler, kişi olarak sorunları ortadan kaldıracak kişi olarak Muharrem İnce’yi gördüğünü söyledi. AKP’nin birçok vaatte bulunduğunu ve bunların gerçekleştirilemediğini söyleyen Hande, MHP’nin de aynı yolda ilerlediğini dile getirdi. 

‘TEK PARTİ REJİMİNE KARŞI BARIŞ’

Anestezi bölümü öğrencisi Sibel’in bu seçimden beklentisi daha iyi ve barış dolu bir ülke konumuna gelmek. “Hangi adayın hangi partinin daha iyi olacağını kestiremiyorum. Şunu söyleyebilirim ki tek adam tek parti rejimi kurmak isteniyor buna karşıyım” dedi. Öğrencilerin taleplerinin dikkate alınmadığını dile getiren Sibel, “İş bulma kaygısı içindeyiz. Hangi partiye oy vereceğimi bilmiyorum” diye konuştu. 

AKP TECRÜBE KAZANARAK ÜLKEYİ İLERİ GÖTÜRECEK

AKP’nin iyi bir parti olduğunu düşünen Saadet ise,  iktidarın tecrübe kazanarak ülkeyi ileri götürebileceğini düşündüğünü ifade etti. Ekonominin kötü olmadığını savunan Saadet, iş bulma konusunda da kaygısının olmadığını söyledi. “Diğer partilere oy verenlerin PKK’yi desteklediğini düşünüyorum” diyen Saadet,  bundan dolayı oyunu AKP’den yana kullanacağını söyledi. 

ÖNCEKİ HABER

İzmir Narlıdere halkı seçimlerden umutlu

SONRAKİ HABER

'Bu yönetmelik değişikliği çok daha fazla işçi ölümüne neden olur'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...