28 Mayıs 2018 12:26
Son Güncellenme Tarihi: 28 Mayıs 2018 14:25

Atatürkçü Düşünce Derneğine 27 Mayıs soruşturması

Atatürkçü Düşünce Derneğine (ADD) sosyal medya hesabından yaptığı 27 Mayıs darbesiyle ilgili paylaşım nedeniyle soruşturma başlatıldı.

ADD logosu

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürkçü Düşünce Derneğinin 27 Mayıs darbesiyle ilgili paylaşımı hakkında soruşturma başlattı.

ADD: ONAYIMIZ OLMADAN PAYLAŞILMIŞTIR

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 27 Mayıs darbesiyle ilgili olarak, Twitter hesabından yapılan paylaşımla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Paylaşımın ADD yönetiminin bilgisi ve onayı olamadan yapıldığı belirtilen açıklamada, “’27 Mayıs’ ile ilgili tweet, ADD Genel Başkan ve Genel Yönetim Kurulu üyelerinin bilgisi, onayı ve kararı olmaksızın paylaşılmıştır. Söz konusu tweet, Atatürkçü Düşünce Derneği kurumsal kimliğini ve görüşünü yansıtmamaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin konu ile ilgili resmi görüşü sitemizde yayınlanmaktadır” denildi.

‘DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI’

Olayla ilgili disiplin soruşturması yapıldığı aktarılan açıklamada, “Söz konusu tweet, dönem hassasiyeti dikkate alınarak ve siyaseten seçim arifesinde algı operasyonlarına malzeme olmaması için derhal kaldırılmış ve konu ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği İç Disiplin hükümleri gereği Hukuk Müşavirliğince soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

‘ADD TÜM DARBELERİN KARŞISINDADIR’

ADD’nin 27 Mayıs’la ilgili resmi görüşünün ise şöyle olduğu belirtildi:

“Atatürkçü Düşünce Derneği tüm darbelerin karşısındadır. Atatürkçü Düşünce Derneği 12 Eylül 1980 darbesinden en çok zarar gören kurumdur.
27 Mayıs 1960 Devrimine gelince;
– 1961 Anayasası’nın başlangıç kısmında; ‘Anayasa ve hukuk dışı tutum ve davranışlarıyla meşruluğunu kaybetmiş bir iktidara karşı direnme hakkını kullanarak 27 Mayıs 1960 Devrimini yapan Türk Milleti, bu Anayasa’yı hürriyete, adalete ve fazilete aşık evlatlarının uyanık bekçiliğine emanet etmiştir.’ ibaresi yer alır.
– 27 Mayıs sonrası çıkartılan ilerici, özgürlükçü 1961 Anayasası bu harekete Devrim niteliği kazandırmıştır.
– 1982 darbe Anayasası’nı getiren iktidar tarafından 1961 Anayasası yürürlükten kaldırılmış, Devrimin bayram olarak kutlanması yasaklanmış, yerine Türkiye’yi bu günlere getiren 1982 darbe anayasası yürürlüğe konmuştur.
– Tarihi siyasiler değil, tarihçiler yazar. 1961 Anayasası ile tarihe Devrim olarak geçen süreç, siyasiler adını kaldırdı diye ‘Devrim’ olmaktan çıkmaz.
– 27 Mayıs ‘Devrim’ olarak tarihte yerini çoktan almıştır.

Sonsöz:
Atatürkçü Düşünce Derneği darbelerden en çok zarar gören kurumdur. Darbelerle ilişkilendirilmeye çalışılması, seçime yönelik bir ‘mağduriyet’ yaratma hamlesidir. Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kirli siyasete bulaştırmak isteyenler başaramayacaklardır. Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet’in kurucu ilkelerinin, değerlerinin, kazanımlarının arkasındadır. Her türlü saldırıya karşı da o ilkeleri yaşatıp ileri taşımaya kararlıdır. Korkmuyoruz. Tüm Atatürkçüleri bu kirli saldırılara karşı birlikte, yılmadan mücadele etmeye çağırıyoruz.” 

ADD NE YAZMIŞTI?

ADD'nin sosyal medya hesabından, "Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı. #27Mayıs’’ şeklinde paylaşım yapılmıştı.

SOYLU 'SORUŞTURMA AÇILACAK' DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘'Hem Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunacağız hem de dernekler masası olarak hemen soruşturma başlatacağız" demişti.  

BOZDAĞ: DARBECİ BİR ZİHNİYETE SAHİP

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) darbeci bir zihniyete sahip olduğunu söylemişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP, Demirtaş’ın Fox TV’ye katılması için bakanlığa başvurdu

SONRAKİ HABER

Şireci işçileri ‘geciken ücretler’ nedeniyle eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...