30 Ağustos 2012 03:23

Kalıcı istihdam için çalışma var mı?

İşsizlik Sigortası Fonu’nu her fırsatta kaynak olarak kullanırken, konu Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) ile Meclis gündemine yeniden geldi.CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Bu bağlamda Van depreminin

Kalıcı istihdam için çalışma var mı?
Paylaş
Sultan Özer

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Bu bağlamda Van depreminin ardından 5 bin kişinin istihdam edilmesi yönünde çalışmalar başlatılacağı belirtilmişti. Gelinen noktada Van’da hangi kurum veya kuruluşlarda ve kaç kişinin istihdamı sağlanmıştır? Bu kişiler için kalıcı istihdam oluşturulması yönünde çalışmalar yapılmakta mıdır?​” diye sordu.

CAMİLERİN TEMİZLİĞİNİ DE SORDU

İŞKUR tarafından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine gönderilen bir yazıda, “Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan yazışmalar sonucunda camilerimiz ile Kur’an kurslarımızda çevre temizliği, kurumsal alt yapının yenilenmesi, bakım, onarım ve temizlik hizmetlerinin TYÇP eliyle yapılacağı”nın belirtildiğini hatırlatan Çam, ayrıca bu programların İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarından onay alınarak ve İl Müdürlüklerine tahsis edilen ödenek çerçevesinde uygulanmasının istendiğine de dikkat çekti. Çam bu bilgiler doğrultusunda Bakan Çelik’e şu soruları da yöneltti: “TYÇP’nin sıralanan amaçları ve kullanım şartları göz önünde tutulduğunda bu kararın dayanağı nedir? Bu yönde kaç cami ve Kur’an kursu talepte bulunmuştur? Diyanet İşleri Başkanlığının kendi bütçesi yetersiz midir?​”

GAZETEMİZ HABERLEŞTİRMİŞTİ

Gazetemizin 24 Ağustos 2012 tarihli nüshasında konu “İşsizlik Fonu’ndan seçim yatırımı” başlığı altında gündeme getirilmişti. Haberde “İŞKUR aracılığıyla, maliyeti İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanan Toplum Yararına Çalışma Programı, AKP’nin genel istihdam politikasına dönüştürüldü” demiş ve  “İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve bölgelerde afet, kriz gibi olağanüstü durumlarda, işsizlerin kısa süreli istihdamını ve eğitimini” amaçlayan ve altı aylık süreyi geçmemesi gereken programın, hükümet tarafından genel bir uygulamaya dönüştürüldüğünü ifade etmiştik. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başpınar iplik işçileri ve sendikalar

SONRAKİ HABER

Gül, hastaneden ilk fotoğrafını yayınladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...