28 Mayıs 2018 05:13
Son Güncellenme Tarihi: 28 Mayıs 2018 21:43

Seçim Günlüğü (28 Mayıs 2018) - 144 bin seçmenin sandığı taşınacak

YSK Başkanı Güven taşınmasına karar verdikleri sandıklardaki seçmen sayısının 144 bin olduğunu açıkladı. HDP'den sandığa sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: İzzet Mazi/AA

Paylaş

KILIÇDAROĞLU: İKİNCİ TURDA ERDOĞAN'IN KARŞISINDA KİM KALIRSA ONU DESTEKLERİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri öncesi NTV canlı yayınında soruları yanıtlıyor. Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda, Erdoğan'ın karşısındaki adayı destekleyeceklerini açıkladı. 

HDP, ANKARA ADAYLARINI TANITTI

HDP Ankara İl Örgütü, Ankara milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki aday toplantısına coşku ve kararlılık hakimdi.

BİLGEN: SANDIKLARA ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında sandık taşıma kararına ilişkin konuştu. “Sandıklar HDP’nin yüksek oy aldığı yerlerden AKP’nin yüksel oy aldığı yerlere taşınıyor” diyen Bilgen, tüm vatandaşları sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

İNCE, DİPLOMA FOTOKOPİSİNİ DAĞITTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sık sık 'üniversite diploması' üzerinden gönderme yapan Muharrem İnce bu kez kendi diplomasının fotokopisini dağıttı.

HÜDA PAR, ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEK

24 Haziran seçimlerine parti olarak girmeye hazırlanan HÜDA PAR, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde AKP, MHP ve BBP'nin adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

HAK-PAR ADAYLARINI TANITTI

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Bölge'deki 5 ilde 24 Haziran seçimlerine katılacak olan bağımsız adaylarını Diyarbakır'da tanıttı.

YSK: TAŞINACAK SANDIKLARDAKİ SEÇMEN SAYISI 144 BİN

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran'da güvenlik gerekçe gösterilerek taşınmasına karar verilen sandıktaki seçmen sayısının 144.000 olduğunu açıkladı.

KESK: CUMHUR İTTFAKINA OY YOK

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) 24 Haziran’da yapılacak seçimlere ilişkin tutumunu ve taleplerini açıkladı. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik Türkiye halklarını işsizliğe, açlığa, yoksulluğa ve savaş politikalarına mahkum edenlere artık “Tamam” dediklerini belirterek, oy vermeyeceklerini kaydetti. Bozgeyik, kamu emekçilerinin sandık güvenliği ve oylara sahip çıkma noktasında da sorumluluk alacağını söyledi.

CHP'DEN 'SANDIK GÜVENLİĞİ' UYGULAMASI

CHP, seçimde  sandık güvenliğinin sağlanması amacıyla akıllı telefon uygulaması hazırladı.Edinilen bilgiye göre, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in koordinasyonunda hazırlanan uygulamaya "Adil Seçim Seferberliği" adı verildi.Akıllı telefonlarda kullanılabilecek uygulama, partilerin sandık görevlileri ve müşahitler başta olmak üzere bütün vatandaşlar tarafından indirilebilecek.

KABOĞLU'NUN ADAYLIĞINA İTİRAZ

CHP'nin İstanbul'dan milletvekili adayı gösterdiği Prof. İbrahim Kaboğlu'nun da aralarında bulunduğu, kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen 3 profesör için Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz edildi.

VAN'DA 224 SANDIK TAŞINACAK

YSK, Van'da 10 ilçede 224 sandığın taşınmasına karar verdi. Bu karardan 50 bin seçmen etkilenecek.

DEMİRTAŞ: TOPLUM AKP’DEN BIKTI USANDI

Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla Yeni Yaşam gazetesinin sorularını yanıtladı. Demirtaş: Keşke tutuklu olsaydım. Şimdiye kadar çoktan tahliye olmuştum. Ben siyasi bir rehineyim ve serbest kalmam da hukuki değil, siyasi gelişmelere bağlıdır. Ama son mahkeme kararında yer alan tahliye yönündeki çok uzun muhalefet gerekçesi de önemlidir. Siyasal gelişmeler, hukuk alanında hemen etkisini göstermeye başladı demek ki çaresizler. Buradan attırdığım bir tweet bile onların mitinglerinden daha etkili. Çünkü toplum AKP’den bıktı usandı.

ÜMRANİYE'DE KUTUPLAŞMA AĞIR, DEĞİŞİM YAVAŞ

Fatih Polat, siyasal kutuplaşmanın etkisinin ağır bir biçimde hissedildiği Ümraniye’de seçimlerin nabzını tuttu.

İKİTELLİ VE KÜÇÜKÇEKMECE'DE SEÇİMİN NABZI

Ercüment Akdeniz ve Neslihan Karyemez, İkitelli ve Küçükçekmece'de halkla seçimleri konuştu. Anlatılanlar, ekonomik sıkışmanın 16 Nisan’dan büyük kırılmalara yol açabileceğini gösteriyor.

OSMANİYE'DE GELENEKLER 'MHP' DİYOR, VAZİYET EL VERMİYOR

MHP'nin kalesi Osmaniye'de 'Oyumuz Erdoğan’a gidiyor. Bundan sonra hemşehrimize oy yok' deyip geleneği bozacaklar da var.

ÖNCEKİ HABER

Dolar 4,66 liradan, avro 5,47 liradan haftaya başladı - 28 Mayıs 2018

SONRAKİ HABER

Iğdır’ın KHK’li doktor adayı: Amacım ihraç edilenlerin sesi olmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...