30 Ağustos 2012 06:16

Lazlardan, Laz dili ve edebiyatı ana bilim dalı istemi

Laz Kültür Derneği akademik alanda Laz dilinin korunması ve geliştirilmesi için RTEÜ Rektörlüğüne dilekçeyle başvurarak Laz dili ve edebiyatı ana bilim dalı oluşturulmasını istedi.Laz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Armağan Serdaroğlu dernek yöneticileri Hasan Uzunhasanoğlu ve İrfan Çağatay’la b

Lazlardan, Laz dili ve edebiyatı ana bilim dalı istemi
Paylaş
Gençağa Karafazlı / H.Fehmi Demir

Laz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Armağan Serdaroğlu dernek yöneticileri Hasan Uzunhasanoğlu ve İrfan Çağatay’la birlikte Laz dili talebiyle ilgili dilekçelerini dün Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne iletti.

LAZCA DERS OKUTULMASINI BAKAN SÖYLEDİ

Laz Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Armağan Serdaroğlu yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in orta öğretim kurumlarında Lazcanın da “yaşayan diller ve Lehçeler” ders kapsamında seçmeli ders olarak okutulacağına yönelik beyanı olduğunu belirterek, “Dilekçemizde Sayın Dinçer’in orta öğretim kurumlarında Lazca dersinin okutulabilmesi için gerekli öğretmen ihtiyacını karşılanması amacıyla üniversiteniz bünyesinde Laz dili ve edebiyatı ana bilim dalı oluşturularak tezli/tezsiz yüksek lisans programları açılmasını istiyoruz dedik” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ LAZ DİLİNİ UNUTTU

Bunun bir ayrımcılık olduğunu düşünmediklerini ifade eden Serdaroğlu, “Dilimiz yok olmak üzere. Çocuklarımız hiç konuşamıyorlar hatta anlayamıyorlar bile. Bu yok oluşa karşı bir şeyler yapılması gerekiyor. Ömer Dinçer ‘isteyen istediği dili yaşayan diller adı altında seçmeli ders olarak görebilecek. Lazca, Kürtçe, Çerkezce gibi isteyen istediği dili öğrenebilecek’ diye bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından biz de dernek olarak bir çalışma başlattık. Bu çalışma sonunda da RTEÜ’ye başvuru da bulunduk. Bizim farklı bir düşüncemiz yok. Bu talebimizin ayrımcılığı körükler gibi bir algımız yok” dedi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla Organize'de yangın: 1 işçi mahsur kaldı

SONRAKİ HABER

65 yaşındaki kadını çırılçıplak soyup taciz ettiler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...