Hakimin saldırdığı Canduran: Saldırı binlerce avukata yapılmıştır

Hakim Abdülvahap Dabakoğlu'nun saldırısına maruz kalan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran 'Saldırı binlerce avukata yapılmıştır' dedi.

25 Mayıs 2018 14:42
Son Güncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2018 15:30
Paylaş

Ankara 12. İş Mahkemesi Hakimi Abdülvahap Dabakoğlu’nun, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’a saldırısı HSK önünde yüzlerce avukat tarafından protesto edildi. Canduran, Ankara 12. İş Mahkemesi Hakimi Dabakoğlu hakkında HSK’ya şikayette bulundu.

Ankara 12. İş Mahkemesi Hakimi Abdülvahap Dabakoğlu’nun,  Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’a fiilen saldırılmasına yüzlerce avukat karşı çıktı. HSK önünde bir araya gelen avukatlar, Ankara 12. İş Mahkemesi Hakiminin avukatlara karşı hukuka aykırı tavır ve söylemlerde bulunulması ve Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’a fiilen saldırılmasına dair Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) önünde basın açıklaması yaptı. Avukatların cübbeleriyle katıldığı basın açıklamasının ardından Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Ankara 12. İş Mahkemesi Hakimi Abdülvahap Dabakoğlu hakkında HSK’ye şikayette bulundu.

‘HSK GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPMALI’

HSK önünde açıklama yapan Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, binlerce avukatın temsilcisi olarak Ankara Adliyesi’nde hakimin sözlü ve fiili saldırısına uğradığını belirterek saldırının binlerce avukata yönelik gerçekleştiğini vurguladı. Canduran, bu tür hal, hareket ve davranışların hakimliğe ve hukukçuluğa yakışan hiçbir tarafının olmadığını kaydetti. Yaşanan olay nedeniyle Ankara Barosunun duyduğu utancın tarifinin olmadığını belirten Canduran, “Biz görevimizi gururla ve onurla temsil ediyoruz. Çünkü biz avukatız. Bu hakime hukuk devletinde temsil ettiği kürsünün yüceliğini ve olgunluğunu hatırlatırız” dedi. Canduran, HSK’nin saldırıda bulunan hakim hakkında gerekli işlemi yapmasını beklediklerini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın açıkladığı vaatler, daha önce AKP tarafından reddedilmiş

SONRAKİ HABER

ABD ve AKP hükümeti arasında F-35 gerilimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...