25 Mayıs 2018 07:43
Son Güncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2018 09:33

Demirtaş'tan Perinçek'e: Kazanırsanız söz veriyorum HDP’yi kapatacağız

Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışan rakiplerine ilişkin sosyal medya hesabından tweetler attı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, seçimdeki rakiplerine seslendi. 

Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adaylarına gönderdiği mesajlar şu şekilde:

"Hakkımdaki çağrılarınızı önemli ve değerli buluyorum. Seçim çalışması adil ve eşit olmazsa sonuçların meşruiyeti de tartışmalı olur. Sizler de adil bir ortamda çalışamıyorsunuz. Ülkemizin adalet ihtiyacı en çok da bu şekilde anlaşılıyor. @vekilince @meral_aksener @T_Karamollaoglu"

"Cumhurbaşkanı olarak, 16 yıllık yönetimden sonra adalet vaat ediyorsunuz. En sevdiğiniz rakibinizin c.evinden seçim çalışması yürütmek zorunda kalmasına dair görüşlerinizi de duymak isterdim. Anayasa’daki masumiyet karinesini unutmadan yorum yaparsanız sevinirim. @RT_Erdogan"

"Ben seçilirsem Vatan Partisi’ni kapattırmayacağım. Partiniz dahil, bütün partilerin hazineden adil bir yardım almasını sağlayacağım. Ayrıca siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız. @Dogu_Perincek"

PERİNÇEK CEVAP VERDİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Seçimi kazanırsanız HDP'yi kapatacağım' diyen Selahattin Demirtaş'a yanıt verdi: "HDP'yi siz kurmadınız ki siz kapatasınız. HDP için tek çıkış yolu kendisini dağıtması, HDP'ye üye olan bütün vatandaşlarımızın Vatan Partisi'ne katılmasıdır."

"Mehmetçiğe kurşun sıkma, Aybüke öğretmenleri katletme, toprağımıza mayın döşeme özgürlüğü yok. Her durumda Türkiye'nin geleceğinde HDP yok."

"HDP'yi siz kurmadınız ki siz kapatasınız. HDP'yi ABD, İsrail ve PKK kurdu.  Onlara güvenmekten vazgeçin sizi kurtaramazlar. Kandil'e beyaz bayrak çektireceğiz."

"HDP için tek çıkış yolu kendisini dağıtması, HDP'ye üye olan bütün vatandaşlarımızın Vatan Partisi'ne katılmasıdır. Türk de biziz Kürt de biziz. Hepimiz Türk Milletiyiz!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, bütçe kısıtlamasına gidiyor

SONRAKİ HABER

Yeni Yaşam gazetesi yayın hayatına başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...