25 Mayıs 2018 06:50
Son Güncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2018 08:57

Seçim Günlüğü (25 Mayıs 2018) - YSK'den HDP ve Saadet Partisi'ne süre!

YSK'nin eksik ve yasaya aykırı olduğu belirlenen başvurularla ilgili olarak Saadet Partisi ve HDP'ye uyarı yazısı gönderildiği belirtildi.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

YSK HDP’NİN ŞIRNAK BİRİNCİ SIRA ADAYINI VETO ETTİ

HDP’nin Şırnak’tan birinci sıradan aday gösterdiği Abdullah Güngen memnu haklarının iadesi kararı alamadığı için YSK tarafından veto edildi.

DEMİRTAŞ CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA SESLENDİ

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, seçimdeki rakiplerine seslendi. Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu’na “hakkımdaki çağrılarınızı önemli ve değerli buluyorum” diyen Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dün açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan adaletle ilgili vaatleri hatırlatarak, ” En sevdiğiniz rakibinizin cezaevinden seçim çalışması yürütmek zorunda kalmasına dair görüşlerinizi de duymak isterdim” dedi. Demirtaş, seçim kampanyasında ‘HDP’nin kapatılmasını’ öne çıkaran Doğu Perinçek’e ise, “Siz kazanırsanız söz veriyorum, HDP’yi biz kendimiz kapatacağız” dedi.

YSK'DEN HDP VE SAADET PARTİSİ'NE 30 MAYIS'A KADAR SÜRE

YSK, milletvekili listelerinin incelemesini tamamladı. İddiaya göre, HDP'nin listelerinde birden fazla adayın uygun şartları taşımadığı, Saadet Partisi'nde ise bir çok ilde eksik aday olduğu belirlendi. Bu iki partiye 30 Mayıs’a kadar eksiklerin giderilmesi için süre tanındı.

BALUKEN: HALKIMIZ CEVABI SANDIKTA VERECEK

9 yıl 2 aylık hapis cezası onanan İdris Baluken 'Halkımızın gerekli cevabı seçim sandıklarında en güçlü şekilde vereceğine dair kuşkum yoktur' dedi.

CHP RİZE İL BAŞKANI MESUT RAKICI İSTİFA ETTİ

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Rakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık sorunların nedeniyle partisinin il başkanlığı görevinden istifa ettiğini söyledi. Rakıcı'nın istifasından boşalan il başkanlığı görevini vekaleten İl Başkan Yardımcısı Saltuk Deniz'in yürüteceği öğrenildi.

MUHARREM İNCE: POLİSİYE TEDBİRLERLE EKONOMİ OLMAZ

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştiren İnce, "Polisiye tedbirlerle ekonomi olmaz. Önce demokrasiyi düzeltmeniz lazım. Sabit kur gibi lafları yok edeceğiz" dedi. İnce seçim süreciyle ilgili olarak ise "16 yıldır vekilim. Türkiye'yi geziyorum ama bu sefer başka. Değişim rüzgarını hissediyorum. 30'a yaklaştı mitinglerimiz. 73 vilayete gideceğiz. 81'i tamamlayın dedim arkadaşlara, sıkıştırabilirlerse 81'i tamamlayacağız. Arife akşamı mutlaka köyümde olmam lazım. Sadece onu değiştirmeyin dedim" dedi

ÖNCEKİ HABER

YSK'den HDP ve Saadet Partisi'ne 30 Mayıs'a kadar süre

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir'de anlaşma sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...