24 Mayıs 2018 22:37

Star Rafineri işçileri: Öğlen yemeği işçiye verilen değerin kanıtı

İzmir'de yapımı uzun süredir devam eden Star Rafinerisinden bir işçi, Evremsel'e yazdığı mektubunda zorlu çalışma koşullarına değindi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Star Rafineri işçileri
İzmir

Uzun süredir yapımı devam eden İzmir Star Rafineri son aşamaya doğru gidiyor. İnşaatına başladığı günden beri her türlü hak gasbı da devam ediyor. Sigorta primi sorunundan tutun, maaş, yemek, kamp, servis, temiz kağıdı, kontrolsüz çalışma, işçi sağlığı ve güvenliği... gibi birçok sorunda güncelliğini koruyor. Son olarak da yemeklerin kalitesiz ve denetimsiz olmasından 120 işçi zehirlendi. Yemeklerin düzelmemesinden kaynaklı çok abartısız 15 bin işçinin 5 bini yemeye gitmiyor. Çoğunluğu kampta olan işçiler “Başka çaremiz olmadığı için mecburen yemeğe gitmek zorundayız” diyor. İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen ve yemeklerini evden getiren işçiler de, sağlıksız koşullarda tozun toprağın içinde öğlen yemeği yiyor.

Ağır sanayide çalışmanın zorluğu, bütün ağır yükü üzerimizde, akşama kadar zor koşullarda çalışıyoruz. Bu da yetmiyor gayet insani olan yemek hakkı bile elimizden alınmış durumda. Herkes bizim sırtımıza basarak yükselmenin derdinde. Aldığı ücretle zar zor geçinen taşeron işçisinin üstüne ayrı bir masraf olarak yıkılan öğlen yemeği işçiye verdikleri değerin kanıtıdır.

ÖNCEKİ HABER

Demek oluyor ki işçiysek hükümetin gözünde bir önemimiz yok!

SONRAKİ HABER

Dolunun vurduğu Antep fıstığı üreticisi zor durumda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...