24 Mayıs 2018 23:35

Flormar işçisi: Maddi ve manevi destek istiyoruz

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kozmetik ürünleri üreten Flormar’da işten atılan işçilerin direnişleri sürüyor: 'Maddi ve manevi destek istiyoruz'

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bayram DEMİREL
Direnişteki Flormar İşçisi/Gebze

Temmuz 2017’den beri Flormar Kozmetik’te depo operatörü olarak çalışıyordum. Yaklaşık 3 aydır sendikada örgütlenme (Petrol-İş) faaliyetlerine başladık. İlk olarak 12 arkadaşımız işten atıldı, sonra biz 2 kişi bir özel güvenliğin arkadaşımıza aşağılayıcı davranmasına karşı çıktık diye işten atıldık. Aynı olay 100 kere daha başıma gelse yine karşı çıkarım. Çünkü yapılan bir yanlış vardı.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır... Bizden yaklaşık iki hafta sonra 4 arkadaşımız işten atıldı, biz de pazartesi günü sabah çayında iş arkadaşlarımıza destek olmak için fabrika önüne geldik. Sağ olsunlar onlar da bize çay molasında destek oldular. Sırf bu yüzden salı günü sabah 21 arkadaşımız daha işten atıldı. Bunu protesto eden 38 arkadaşımız daha aynı gün işten atıldı. Bize çay molasında alkış tutan her arkadaşımız işten atılıyor. Flormar yönetimi içerideki işçilerle temasımızı kesip, direncimizi kırmak için fabrikayı dikenli tel örgüler ve brandalarla kapattı. İçeride kalan işçiler kapalı cezaevinde çalışmak zaorunda kalıyor. Bu bir insanlık suçudur. Şu ana kadar 115 işçi olduk ve maalesef ilk atılan 12 arkadaşımız haricindeki herkes 25. maddeden atıldı. Yani ne tazminat ne de işsizlik parası alıyoruz.

Biz yetki için yeter sayıyı yakaladık, onlar itiraz ettiler. Tamam etsinler ama bu itiraz süresinde işten atılmaların önü engellenmeli. Devlet büyüklerimiz sendikalı olun diyerek iyi diyorlar ama bu durumlar için de yasadaki boşlukları düzeltmeleri gerekir. İşveren şimdi düşünüyor “Bunların maaşı yok, tazminatı yok bir kaç gün sonra hepsi eylemden vazgeçer.” Haklı da. Evde kazan kaynaması gerekiyor, bize maddi destek lazım. Buraya bütün siyasi parti temsilcileri geliyor, yanınızdayız diyorlar. İki resim çekilip gidiyorlar. Bizim bu mağdur durumumuzu siyaset malzemesi yapıyorlar. Aslında bizim durumumuz hiçbirinin umurunda değil. Olsa burada resim çekilmek yerine mübarek ramazan ayında bu işsiz insanlara maddi ve manevi destek olabilirlerdi. Her bir işçinin evine erzak yardımı yapabilirlerdi.

Ben 3 çocuk babasıyım. Evimin de tek çalışanıydım, şimdi işsizim. Ama bu Flormar’ın zalim patronu merak etmesin, bu eylemin son anına kadar burada olacağım. Aç da kalsam açıkta da kalsam burada olacağım. Petrol-İş Sendikası ilk günden beri bütün organlarıyla bize destek veriyor. İnşallah biz de Flormar’ı sendikalı yapacağız. Buradan bütün siyasi parti temsilcilerine sesleniyorum: Öyle yapmacık söylemlere karnımız tok, siz gerçekten yanımızda olacaksanız mübarek ramazan ayında bir Müslüman’a yakışır şekilde davranın. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Bize destek olan bütün kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. İşçi kardeşlerime de diyorum ki; mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez. Biz bu zalim Flormar Kozmetik patronlarına elbet diz çöktüreceğiz. Zafer direnen Flormar işçisinin olacak. Ne mutlu bana ki böyle onurlu kardeşlerimi tanımışım, onlarla beraber çalışmışım, şimdi de omuz omuza alın terimizin hakkı için mücadele ediyoruz. Saygılar.

ÖNCEKİ HABER

Seçime 1 ay kala grev yasaklanması ne anlama gelir?

SONRAKİ HABER

Demek oluyor ki işçiysek hükümetin gözünde bir önemimiz yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...