24 Mayıs 2018 13:14

Dört akademisyenin dosyası birleştirildi

Barış imzacısı beş akademisyenin duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde görüldü.

Fotoğraf: Bianet

Paylaş

29. Ağır Ceza Mahkemesinde Boğaziçi Üniversitesinden beş akademisyenin ilk duruşmaları görüldü. Mahkeme, dün görülen iki dosyayı da daha önce birleştirdiği iki dosyaya bağladı.

Barış İçin Akademisyenlerin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “Terör örgütü propagandası” ile suçlanan beş akademisyenin duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde görüldü. Ümit Kartlı başkanlığındaki 29. ACM’de Boğaziçi Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yaman, Dr. Murat Yılmaz ile Doç. Dr. A.Ö. M.’nin; Mustafa Çakar başkanlığındaki 29. ACM’de Prof. Dr. Şemsa Özar ile Dr. Z.C.A’nın ilk duruşmaları görüldü.  

Bianet’in haberine göre, A.Ö.M. ve Yılmaz yurt dışında görevli olmaları nedeniyle duruşmaya katılamadı. Duruşmaların üçü de 25 Eylül’e ertelenirken Ümit Kartlı başkanlığındaki heyet, yargılamanın Türk Ceza Kanunu (TCK) 301. maddesi yönünden devam etmesi için Adalet Bakanlığından soruşturma izni alınması adına dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verilmesine karar verdi. Z.C.A. ve Özar duruşma salonunda hazır bulundu. 29. ACM’nin Mustafa Çakar başkanlığındaki heyeti, dün görülen iki dosyayı da 22 Mayıs’ta birleştirdiği iki dosyayla birleştirdi. Böylece heyetin birleştirdiği dördüncü akademisyen dosyası oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

LGBTİ+ Onur Haftası 25 Haziran’da başlıyor

SONRAKİ HABER

Hakkari'de 134 köyde sandıkları taşınma talebi tepki gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...