24 Mayıs 2018 07:17
Son Güncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2018 12:08

Seçim Günlüğü (24 Mayıs 2018)

Cumhurbaşkanı seçimini kazanacağını hesap eden Erdoğan, bakanları nasıl belirleyeceğini planlıyor.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

SOL, SOSYALİST PARTİLERDEN HDP’YE DESTEK 

24 Haziran’da yapılacak seçimler için Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’na karşı HDP ve tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini açıklayan HDP bileşeni parti ve kurumlar ve HDK’nin yanı sıra aralarında Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Halkevleri, KÖZ, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Kaldıraç, Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Bir Adım Daha İnisiyatifi, Emek ve Özgürlük Cephesi ve Partizan’ın temsilcilerinin katıldığı basın açıklaması Taksim Hill Otel’de gerçekleşti.

CHP'NİN SEÇİM SLOGANI VE LOGOSU BELLİ OLDU

CHP, 24 Haziran’da yapılacak seçim için kullanacağı slogan ve logosunu belirledi. CHP , seçim döneminde 'millet ittifakına' da vurgu yaparak, “Millet için geliyoruz!” sloganını kullanacak.

İNCE'DEN CERRAHPAŞA'YA ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, öğrenci sayısının fazlalığı gerekçe gösterilerek bölünme kararı alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret etti.

Dekanlık önünde öğrencilere seslenen İnce, "Cerrahpaşa tarihtir. Cerrahpaşa şifadır. Milleti, gönülleri böldüler. Şimdi üniversiteleri de bölüyorlar. Biz gönülleri de, üniversiteleri de birleştireceğiz. Newyork Üniversitesi 300 bin öğrencisi var, İstanbul Üniversitesinde yüz on bin öğrenci var. 300 bin öğrencili Newyork üniversitesi bölünmüyor. Yüz on bin öğrencisi olan İstanbul Üniversitesi bölünüyor. Hem Cerrahpaşa hem İstanbul Üniversitesi hem de Türkiye kaybediyor" dedi.

İBRAHİM TATLISES: ASLI ASTARI OLMAYAN HABERLER

Sıralamayı beğenmediği için aday olmadığı iddialarına yanıt veren İbrahim Tatlıses: Partimin her kararına saygılıyım.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN 'LİSTE' TEPKİSİ

Urfa’nın Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde, AKP’nin milletvekili listesine tepki gösterdi.

BÜLENT TEZCAN VE TUNCAY ÖZKAN, YUMRUKLAŞTIKLARI İDDİALARINI REDDETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Tuncay Özkan, milletvekili aday listesi nedeniyle yumruklaştıkları yönünde çıkan haberleri ortak açıklama ile yalanladı

CHP Basın Birimi'nden, Tezcan ve Özkan adına yapılan ortak açıklamada, çıkan haberlerin "yalan ve iftira"dan ibaret olduğu belirtildi. 

HDP SEÇMENİ: 'ALT SINIF', EV KADINI VE İŞSİZ

KONDA, HDP’li seçmenlere dair raporunu açıkladı. HDP’li seçmenler Kürt sorununun çözümü noktasında ne düşünüyor, son yıllarda seçmen profilinde ne gibi değişikler oldu?

KAZANACAĞINI DÜŞÜNEN ERDOĞAN'IN BAKANLIK PLANLARI

Cumhurbaşkanı olacağını hesap eden Tayyip Erdoğan, kabineyi daraltmayı düşünüyor. Ancak bakanların TBMM içinden olup olmayacağı, TBMM'deki vekil çoğunluğunu sağlamaya bağlı. Kritik eşik olarak 315 vekil deniyor. 

ODTÜ ÖĞRENCİLERİ SEÇİMİ TARTIŞIYOR

ODTÜ’de 24 Haziran seçimleri tartışılıyor, hemde hararetli biçimde. Mevcut iktidarın ülkeyi kötü yönettiğini dile getiren ODTÜ öğrencileri, daha önce AKP’ye oy verenler arasında da tepkinin geliştiğine dikkat çekiyor. “Gençlik değişime ve yeniye daha yatkın” diyen ODTÜ’lüler, ekonomi başta olmak üzere ülkenin kötüye gittiğini, bu durumun kendi başına seçimle de değişmeyeceğine inandıklarını dile getiriyor.

ÖNCEKİ HABER

Murat Birdal: Seçim sonrası ekonomik tablo daha ağır olacak

SONRAKİ HABER

Bülent Tezcan ve Tuncay Özkan, yumruklaştıkları iddialarını reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...