29 Ağustos 2012 10:19

4 aydır başkasının yerine yatıyor

TUTUKLU yargılamalar bakımından dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’de yargı yeni bir skandala daha imza attı. Başkasının yerine tutuklanan 7 çocuk annesi 44 yaşındaki Göhar Magi hazırlanan iddianamede adı olmamasına rağmen yaklaşık 4 aydır cezaevinde bulunuyor. Okuma yazma bilmediği için yaşadığı hukuksuzluğ

4 aydır başkasının yerine yatıyor
Paylaş
Alper Atalay

TUTUKLU yargılamalar bakımından dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’de yargı yeni bir skandala daha imza attı. Başkasının yerine tutuklanan 7 çocuk annesi 44 yaşındaki Göhar Magi hazırlanan iddianamede adı olmamasına rağmen yaklaşık 4 aydır cezaevinde bulunuyor. Okuma yazma bilmediği için yaşadığı hukuksuzluğu Magi’nin adına arkadaşları mektup ile duyurdu.

Mektupta Magi’nin 17 Nisan günü Cizre Devlet Hastanesinde hastalığından dolayı yatan 2 yaşındaki çocuğunun yanında olduğu esnada, kentte KCK adı altında yapılan baskın çerçevesinde gözaltına alındığı belirtilerek, çıkarıldığı Cizre Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiğini kaydedildi. Magi, tutuklanmasına neden olan dava hakkında hazırlanan iddianamenin kendilerine geldiğinde adının iddianamede yer almadığını gördüğünü dile getirerek, haksız yere gözaltına alındığını söyledi.

PARDON FİLMİNİ ARATMIYOR

Magi, Türkçe bilmediğinden ve okuma yazmasının olmamasından kaynaklı olarak gözaltı sırasında kimsenin kendisini anlamadığını aktararak, “Ancak sürekli olarak başka bir kişiden dolayı gözaltına alındığımı anlatmaya çalıştım. Ancak beni önce dinlemediler sonra ise anlamadılar. 2 yaşımdaki çocuğum hasta yatağında ancak beni aylardır burada tutuyorlar” dedi. Magi aylardır başkasının yerine “KCK tutuklusu” olarak cezaevinde bulunduğunu belirterek yaşadıklarına isyan etti ve duyarlılık çağrısı yaparak çocuklarının yanında olmak istediğini belirtti. Magi hakkında hazırlanan ve Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davanın iddianamesinde, farkı tarihlerde farklı yerlerde eylemlere karıştığı iddiası ile aranan başka bir kadının adı yazıyor. İddianamede Magi’nin adının hiçbir yerde geçmemesine rağmen halen tutuklu olarak cezaevinde bulunması ise Türkiye’de yargının geldiği noktayı açıkça ortaya koydu.
Magi’nin isminin geçmediği davanın ilk duruşması ise 26 Eylül günü Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
(Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlı yoksulun parasına el konuldu!

SONRAKİ HABER

ÇGD: Cüneyt Ünal serbest bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...