29 Ağustos 2012 10:17

Arınç’tan Çiçek’e ‘cehalet’ çıkışı

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Meclis Başkanı Cemil Çiçek arasındaki tartışma giderek büyüyor.Çiçek’in açıkladığı ‘Teröre Karşı Ulusal Mutabakat Metni’ için ‘muhtıra’ ifadesini kullanan Arınç’a Çiçe

Arınç’tan Çiçek’e ‘cehalet’ çıkışı
Paylaş

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Meclis Başkanı Cemil Çiçek arasındaki tartışma giderek büyüyor.

Çiçek’in açıkladığı ‘Teröre Karşı Ulusal Mutabakat Metni’ için ‘muhtıra’ ifadesini kullanan Arınç’a Çiçek, itiraz etmişti.

Arınç da bugün gazetecilerin soruları üzerine ‘muhtıra’ sözüne açıklık getirdi. “Sözlerimle ilgili bazı cehalet kokan açıklamalar, bazı yanlış anlaşılmalar oldu” diyen Arınç, muhtıra kelimesinin ‘hatırlatmak’ anlamına geldiğini söyledi. Arınç ayrıca Çiçek’in açıkladığı metnin adresinin belli olmadığını da yineledi.

‘ÇİÇEK BİZİM YABANCIMIZ DEĞİL’

Arınç, “Muhtıranın sivil anlamı da hatırlatmak demektir. Nasıl bildiri Türkçe ise; nasıl açıklama Türkçe ise; nasıl mutabakat metni Türkçe ise; muhtıra da hatırlatmak anlamında öyle bir Türkçedir” dedi.
Çiçek’le ilgili görüşlerine devam eden Arınç, “Meclis Başkanı bizim yabancımız değil, partimizin kurucusudur. Sayın Cemil Çiçek, eğer hükümeti muhatap alıyorsa, buna yanıt verilebilir. Çok iyi niyetli, gerçeklere dayalı bir açıklama yapmış. Bazılarını eksik, bazılarını yanlış, bazılarını hatalı bulabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

‘SAÇMA SAPAN TEPKİLER VERİLMESİN’

Arınç, son olarak şunları söyledi: “Muhtıra’ kelimesini duyduğunuzda tüyleriniz diken diken olmasın. Saçma sapan tepkiler verilmesin. İyi polis-kötü polis oyunu oynayacak insanlar değiliz. Meclis Başkanıyla her yerde her zaman görüşürüz, ailece de görüşürüz.”

ÇİÇEK NE DEMİŞTİ?

Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Çiçek, Arınç’ın muhtıra benzetmesini şu şekilde eleştirdi: “Demokrasilerde muhtıra olur mu, böyle bir şey kabul edilir mi? Kimin ifade ettiği, ne niyetle yaptığı önemli değil; ama bu kadar şeyden sonra halen muhtıra ile tanımlanmak doğru değil. Ben kendimce doğru olan şeyleri söylemişim. Buna karşı görüşü olanların açıklaması da doğal.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı: Gül zehirlenmedi

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlı yoksulun parasına el konuldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa