23 Mayıs 2018 23:10

'Yaşadığımız sorunları göz önünde bulundurarak oy kullanacağız'

Gazi Üniversitesi öğrencilerinin öne çıkan gündemleri, OHAL, KHK ihraçları, üniversitelerin bölünmesi ve kutuplaşma...

ARŞİV | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ayşenur Ece TOPRAK
Ankara

Gazi Üniversitesi’deki sohbetimizin öne çıkan gündemleri; OHAL sonrası artan baskılar, toplulukların kapatılması, KHK ihraçları, üniversitelerin bölünmesi ve gençler arasında kutuplaşmanın artması odu.  

Adını vermek istemeyen bir öğrenci eğitimden memnun olmadığını dile getireriyor: “Bu üniversiteyi bilimsel bir eğitimin olduğu, düşüncelerimizi özgürce ifade edebildiğimiz yerler olduğunu düşünerek tercih ettik. Oysa derslerin içeriği bilimsellikten uzak gerici unsurlarla dolduruluyor. Müfredat değişiyor. Okulumuz bölünerek bizi istemediğimiz bir okula mahkum ediyorlar. Bizler seçtiğimiz okullarda ve bölümlerde nitelikli bir eğitim almak istiyoruz. Gençleri yap boz tahtası gibi durmadan parçalayarak denek olarak kullanan bu zihniyetin gitmesi gerek.” 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden başka bir öğrenci ise genç işsizliğin yüksekliğine dikkat çekerek “İktidar istihdam seferberliği başlatmış olsa da işsizlik oranlarını düşüremedi. Bugün her dört gençten biri işsiz. Okullarımızda zaten iyi bir eğitim alamıyoruz, üstüne mezun olunca da işsiz kalıyoruz” diyor. KYK’den geri ödemeli kredi aldıkları için borçlu olduklarını dile getiren öğrenci, yaşadıklarını sıkıntıyı şöyle anlatıyor: “KYK kredisi ile geçinemeyen ve ailesine yük olmak istemeyen arkadaşlarımız var. Onlar da geçici işlerde ya da part-time olarak çalışmak zorunda kalıyor. Eğitim almak için yaşadığımız şehri bırakıp geldiğimiz şehirlerde ekonomik olarak bir hayli zorluk yaşıyoruz. Seçime az bir vakit kaldı şüphesiz bu sorunlarımızı göz önünde bulundurarak oy kullanacağız.” 

Aynı fakülteden bir başka öğrenci de erken seçim kararı alınmasının nedeninin ekonomik sorunlar olduğuna inanıyor: “Ekonominin kötüleştiği bir süreçten geçiyoruz. İktidar bu sorunları düzeltmek yerine hamasi söylemlerle gençleri gündemden uzak tutmaya çalışıyor. Bu söylemlerden ve savaş vurgusundan oldukça rahatsızlık duyuyoruz. Günden güne kötüleşen ekonomiyi düzeltmesi için AKP’nin ve Erdoğan’ın tekrar iktidara gelmesi düşüncesi bana mantıksız geliyor. İktidar bugün uyguladığı politikalar yüzünden bir çıkmaza girdi. Bu sorunu düzeltecek olan AKP Hükümeti değildir.” 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü

SONRAKİ HABER

Lise öğrencileri seçimi değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...