23 Mayıs 2018 06:06
Son Güncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2018 12:03

Seçim Günlüğü (23 Mayıs 2018)

Erdoğan'a 'AKP'nin TBMM çoğunluğunu yitireceği' uyarısında bulunan bir rapor sunulduğu iddia edildi.

Fotoğraf: İzzet Mazi/AA

Paylaş

SOL, SOSYALİST PARTİLERDEN HDP’YE DESTEK 

24 Haziran’da yapılacak seçimler için Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’na karşı HDP ve tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini açıklayan HDP bileşeni parti ve kurumlar ve HDK’nin yanı sıra aralarında Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Halkevleri, KÖZ, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Kaldıraç, Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Bir Adım Daha İnisiyatifi, Emek ve Özgürlük Cephesi ve Partizan’ın temsilcilerinin katıldığı basın açıklaması Taksim Hill Otel’de gerçekleşti.

CHP'NİN SEÇİM SLOGANI VE LOGOSU BELLİ OLDU

CHP, 24 Haziran’da yapılacak seçim için kullanacağı slogan ve logosunu belirledi. CHP , seçim döneminde 'millet ittifakına' da vurgu yaparak, “Millet için geliyoruz!” sloganını kullanacak.

ERDOĞAN: İLK MİTİNGİMİZ CUMARTESİ ERZURUM'DA

TRT ortak yayınında, 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını' programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz çevreciyiz ve bugüne kadar diktiğimiz milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız" ifadelerini kullandı ve bazı illerde "millet bahçeleri" kuracaklarını duyurdu. Erdoğan ayrıca "İlk mitingimizi Erzurum'da başlatacağız. Cumartesi oradayız. 31 miting gerçekleştireceğiz, bazı ilçelerde de mitinglerimiz olacak" dedi.

ERDOĞAN: BİZİM SİYASETİMİZ SAMİMİYET SİYASETİ

Erdoğan "Milletimizin karşısına riyasız, hesapsız, kitapsız çıkıyoruz. Muhalefet partileri kendi aralarında o kadar çok ala vereye girmiş ki biz takip etmekte zorlanıyoruz. Bizim alengirli işlere aklımız ermez. Bizim siyasetimiz samimiyet siyasetidir" dedi.

KARAMOLLAOĞLU'DAN İKTİDARA İSRAF ELEŞTİRİSİ

FOX TV’de yayınlanan Liderler FOX’ta programında katılan Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu "Cumhurbaşkanlığı Sarayı bizim için hakikaten israf olan bir yatırım. Bize bu bina hangi faydayı sağladı? ‘Efendim itibar sağladı. Dışardan gelenler bakıyorlar vay canına ne kadar müthiş bir sarayda oturuyor’  demiyor ki. İtibar sarayla olmaz" ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu ayrıca "Devlet öyle harcamalar yapıyor ki aklım almıyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor?" ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DA HUMMALI SEÇİM ÇALIŞMASI

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesinde Almanya’da da çalışmalar yoğunlaşmaya başladı. HDP’yi destekleyen güçler pek çok kentte halkı bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

CHP'DE CİNSİYET EŞİTLİĞİ İSTİFASI

Diyarbakır'da CHP 9. Sıra Milletvekili Adayı Gülay Emre, partisinin kadın aday sıralamasına yönelik eleştiri yaparak, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

ALTIOK: İSTİBDADA KARŞI MÜCADELE SÜRECEK

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 24 Haziran seçimlerine OHAL koşulları altında eşit, özgür ve adil olmayan şartlarda gidildiğini kaydetti.

BAHÇELİ'DEN ÇAKICI'YA ZİYARET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha önce adını zikrederek af çağrısı yaptığı suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'yı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde ziyaret etti.

İNCE'DEN DOLAR YORUMU: KAMYON DUVARA TOSLAMAK ÜZERE

Erzincan'da konuşan CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Kamyon duvara toslamak üzere. Bugün Erzincan’a gelmeden önce, ekonomi kurmaylarımla birlikte saatlerce toplantı yaptım. Buradan bu durdurulamayan dövizi, doları, euroyu, eğer ısrar ederlerse hepimiz batacağız" dedi.

'CUMHUR İTTİFAKI' MİTİNGİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal: İstanbul ya da başka bir mitingimizi 'Cumhur İttifakı' mitingi olarak planlamayı düşünüyoruz. Bu konuyu Cumhur İttifakı'nın diğer ortaklarıyla değerlendireceğiz.

AP, TÜRKİYE'YE GÖZLEMCİ GÖNDERMEYECEK

Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye'de 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için gözlemci göndermeyeceği bildirildi.

AP'nin Demokrasi Destek ve Seçim Koordinasyonu Grubu Eş Başkanları David McAllister ve Linda McAvan yaptıkları ortak açıklamada, "AP, Türkiye'de yapılacak (24 Haziran) seçim sürecini denetlemeyecek, süreç ve seçim sonuçları hakkında yorum yapmayacak." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bir AP üyesinin referanduma ilişkin yapacağı herhangi bir açıklamanın hiçbir şekilde AP'nin görüşünü yansıtmayacağı kaydedildi. (Brüksel/AA)

AKP'NİN İLK MİTİNGİ ERZURUM'DA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday ve seçim beyannamesi tanıtım toplantısının ardından ilk mitingini 26 Mayıs Cumartesi günü Erzurum'da yapacak.

MAK: SEÇİMDE İKİNCİ TUR İHTİMALİ GÜÇLÜ

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 24 Haziran seçimlerinde ikinci tur ihtimalinin güçlü olduğunu söyledi. Kulat, seçim sonuçları için “HDP’nin oy performansının” belirleyici olacağını vurguladı.

ERDOĞAN'A 'AKP TBMM'DE ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYAMIYOR' RAPORU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan raporda, Kürt illerinde AKP'nin oylarının düştüğü, İYİ Parti'nin MHP'den yüzde 70 oranında oy aldığı ifade edildi. AKP kulislerinde, HDP ve İYİ Parti'nin barajı geçmesi durumunda AKP'nin TBMM'de çoğunluğu sağlayamacağı, 220 ile 240 arasında vekil çıkaracağı savunuluyor. AKP'nin TBMM’de çoğunluğu yitirmesi halinde Erdoğan’ın “C Planı” olarak yeniden seçim kararı alabileceği iddia edildi.

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Özel Harekat Şube Müdürlüğü kuruluyor

SONRAKİ HABER

AKP'nin ilk seçim mitingi 26 Mayıs'ta Erzurum'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...