29 Ağustos 2012 09:46

Fındık üreticisi sokağa çıktı

TÜM Köy-Sen Ordu Şubesinin çağrısı ile sokağa çıkan üreticiler, fındık fiyatının düşüklüğüne ve hükümetin sessizliğine tepki gösterdi.Üreticiler tepki olarak bir çuval fındığı yaktı. Eylemde konuşan Tüm Köy-Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, fındık için belirlenen 3.80 TL&r

Fındık üreticisi sokağa çıktı
Paylaş

TÜM Köy-Sen Ordu Şubesinin çağrısı ile sokağa çıkan üreticiler, fındık fiyatının düşüklüğüne ve hükümetin sessizliğine tepki gösterdi.

Üreticiler tepki olarak bir çuval fındığı yaktı. Eylemde konuşan Tüm Köy-Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, fındık için belirlenen 3.80 TL’lik fiyatın insafsızlık olduğunu söyledi. Sağra, “Maliyeti 5 TL’ye yakın olan bir ürünün maliyetinin altında bir fiyatla alınması; hükümetin kimden yana olduğunu bir kez daha göstermektedir” dedi.

Fındık fiyatının 7 TL olması gerektiğini söyleyen Sağra şunları söyledi: “Serbest piyasa diyerek biz üreticileri perişan edenlere soruyoruz: Hangi mantıkla bir ürünü maliyetinin altında alabiliyorsunuz? Bu insanlığa sığar mı? Kârınıza kâr katmak için bu kadar insafsızlığı mideniz nasıl kaldırıyor? Buna sessiz kalmayacağız.” (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydınlar savaşa ‘dur’ dedi

SONRAKİ HABER

Benzinde yeni bir rekor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...