22 Mayıs 2018 15:35

Murgul işçileri işe iade davasını kazandı

Cengiz Holdinge ait Murgul Eti Bakır AŞ’de zam talebiyle fiili greve çıktıkları için işten atılan işçiler işe iade davasını kazandı.

Fotoğraf: Murgul Eti Bakır işçileri

Paylaş

Cengiz Holdinge ait olan Murgul Eti Bakır AŞ’de ücret zammı talebiyle fiili greve çıktıkları için işten atılan işçiler işe iade davasını kazandı. İşçiler işten atıldıkları tarihten mahkemenin sonuçlandığı tarihe kadar geçen süreye kadar olan ücretleri brüt olarak alacaklar. Patron, işçileri işe almaması halinde ek olarak 6 aylık brüt ücret ve tazminat ödeyecek.

Sendikal örgütlenmenin olmadığı Murgul Eti Bakır AŞ’de işçiler, 9 Ocak’ta yüzde 20 zam zam ve ikramiye talebiyle greve gitmiş, Cengiz Holding fabrikayı kapattığını açıklayarak yaklaşık bine yakın işçiye çıkış vermişti.

Daha sonra şartları tekrar konuşan şirket yetkilileri, fabrikayı açtığını duyurarak işçileri geri işe aldı. Şirket yetkililerinin grevde sivrilen kişiler olarak ifade ettiği 35 kişiyi ise işe geri almadı. Bu işçilerin tazminat ve diğer hakları da ödenmedi.

İşçiler bunun üzerine işe iade davası açtı. İşçileri kapsayan toplam 25 işe iade dosyasının 3'ü Artvin Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. 22 dosya ise Borçka Asliye Hukuk Mahkemesinde ele alındı. Borçka Adliyesinde görülen ve 27 işçiye kapsayan dava bugün sonuçlandı. Dava sonunda işçiler kazandı. İşçilere, işten atıldıkları tarihten mahkemenin sonuçlandığı tarihe kadar çalışmadıkları ayların parasını brüt ücret üzerinden ödenecek. İşe alınmamaları halinde tazminatlarının yanı sıra 6 aylık brüt ücret tutarında ek tazminat da ödenecek. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta UBER sürücüsünü tehdit eden taksicilere operasyon

SONRAKİ HABER

Felç bırakılan Kübra Eken’in duruşması ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...