22 Mayıs 2018 22:32

Öğrenci yurdunda seçim sohbeti: Eğitime önem verilmiyor

Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdunda da neredeyse her arkadaş ortamında öğrenciler gidişata dair düşüncelerini tartışıp konuşuyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Berfin KILINÇ
Adana

24 Haziran seçimlerine giderken ülkenin her yerinde olduğu gibi öğrenci yurtlarında da seçim tartışmaları ana gündem. Yaklaşık iki bin kadın öğrencinin barındığı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdunda da neredeyse her arkadaş ortamında öğrenciler gidişata dair düşüncelerini tartışıp konuşuyor. Ben de üç arkadaşımla seçime dair yürüttüğüm tartışmayı yazmak istedim. Arkadaşlarımın tamamının erken seçim kararına ilişkin genel kanaati Erdoğan ve hükümetinin sıkışmışlığının göstergesi olduğu yönünde.

‘TAŞERON DÜZENLEMESİNDE BABAM İŞSİZ KALDI’

Mühendislik Öğrencisi Zeynep genel olarak AKP’ye neden oy vermeyeceği üzerinden konuşmak istediğini söylüyor. “Taşeron düzenlemesi ile kadro getireceğiz” diyerek babasının ve bir çok çalışanın işten çıkarıldığını ifade eden Zeynep, “Ardından bir sene geçmeden kendi adamlarını yerleştirdi. Yine memleketimin gelişmemesinin nedeni olarak da hükümeti görüyorum. Çünkü senelerdir başta olmalarına rağmen yaptıkları sadece ceplerini doldurmak oldu. Yani bunlar halka üstten bakan insanlar ve hiçbir zaman halkın yanında olmadılar” dedi. Zeynep, kadın olması ve kendini iyi ifade ediyor olması nedeniyle Meral Akşener’e oy vermeyi düşündüğünü belirterek “Zamanında bakanlıklarda çalıştı, Meclis Başkanlığı yaptı ve iyi iş çıkardı. Aynı zamanda MHP gibi süregelen bir partiden sıyrılıp kendi partisini kurarak düşüncesini var etmeyi başardı” dedi.

‘EĞİTİME VE SAĞLIĞA GEREKEN ÖNEM VERİLMİYOR’

Diğer bir Mühendislik Öğrencisi Sinem ise dine dayalı bir politika izlenmesinden rahatsız. Ayrıca hükümetin kendinden olmayan insanlara karşı cephe aldığını, eğitime ve sağlığa da gereken önemi vermediğini söyledi. Sinem yaptığı konuşmalarla bilimsel eğitime verdiği önemi vurgulaması ve Atatürkçü düşüncelerinden dolayı Muharrem İnce’yi destekleyeceğini söyledi. “Meral Akşener de olabilir fakat o da başka bir diktatör olacakmış gibi geliyor. AKP karşısında muhalefette en iyi İnce’nin olacağını düşünüyorum” dedi.

‘HDP BARAJI AŞMALI’

Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Selina, hükümetin “Ekonomi büyüyor” söylemlerine karşı her geçen gün daha da fakirleştiklerini dile getirdi ve ekledi: “Bir çok insan FETÖ bahanesi ile hapse atılıyor. Eğitim alanının ve laikliğin maniple edildiğini de düşünüyorum. AKP, Büyük Ortadoğu Projesi’ne bağlı olarak Türkiye’yi ılımlı bir İslam Cumhuriyeti ülkesine çevirmeye çalışıyor.” Selina HDP’ye oy vereceğini belirtti.

AKP’nin gitmesinin HDP’nin barajı aşmasından geçtiğini dile getiren Selina, Demirtaş’ın kadınlara yaklaşımı, kadın erkek eşitliğine karşı tutumunu beğendiğini belirterek “Ayrıca HDP’nin Kürt endeksli bir parti olmadığını birçok kesimi barındırdığını düşünüyorum. HDP kendilerine karşı yapılan eşitsizliğe ve kışkırtıcı müdahalelere rağmen mücadelesine devam ediyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

B/S/H işçileri: Grev yasaklayana oy yok demeliyiz!

SONRAKİ HABER

Eren Erdem popülizmi ve popülist iktidarları anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...