29 Ağustos 2012 07:56

El Kaide militanları Antakya'da görüntülendi

Hatay'da El Kaide bağlantılı silahlı grupların üyelerinin kentte rahatça gezdiği, yerel halka rahatsızlık verdiği, şehri adeta Suriye'deki savaşın bir lojistik merkezi olarak kullandığına dair bilgi ve belgeler artık kent sınırlarını aştı.Sendika.Org, röportaj için gittiği Antakya Belediye Parkı’nda El Nusra Cephesi’ne ba

El Kaide militanları Antakya'da görüntülendi
Paylaş

Sendika.Org, röportaj için gittiği Antakya Belediye Parkı’nda El Nusra Cephesi’ne bağlı kalabalık bir gruptan bazı cihatçılarla, grubun kullandığı bir evi ve aracı görüntüledi. Cihatçılardan birine ait bellekten çıkan görüntüler Antakya parkında dinlenen “misafirlerin” Suriye’de elde silah çatışan El Kaide bağlantılı gruplar olduğunu ortaya koyuyor.

Sendika.Org'un konuya dair haberi şöyle:

"Hatay Yeşilpınar Belediyesi’nin düzenlediği Barışa Çığlık etkinliğinin ikinci gününde Sendika.Org ve Sendika.tv ekibi olarak röportaj için Suriyeli muhaliflerin uğrak yeri Antakya Belediye Parkı’na gittik.

İlk önce esnaftan birinin yanımıza getirdiği muhalif olmayan bir Suriyeliyle röportaj yapmak istedik. Suriye’de savaşan cihatçıların Hatay’da elini kolunu sallaya sallaya dolaştığını, bu nedenle de Türkiye’de can güvenliğinin olmadığını söyleyerek isim ve görüntü vermeyi reddetti. Yalnızca sesini kaydedebildiğimiz Suriyeli Suriye’de savaşanların çoğunun dışardan gelen cihatçılar olduğunu ve Alevi-Sünni çatışması çıkarmak istediğini söyledi.

Röportaj bitmeden esnaf bir araçtan inerek hızla parkın kıyısındaki Park Apartmanı’na yönelen 5-6 kişilik cihatçı bir grubu işaret etti. Görüntü almamıza fırsat kalmadan grup apartmana girdi. Daha sonra grubun indiği araçta birkaç küçük çocuk kaldığını fark ederek, beklemeye başladık.

O esnada ilk röportajımızda çevrede birikenler arasında yer alan ve kameramıza takılan bir başka Suriyeliye röportaj teklif ettik. Bu kez görüntü vermekten hiç çekinmeyen biri vardı karşımızda. Kendisinin Esad muhalifi olduğunu, Esad rejiminin öyle ya da böyle devrileceğini söyledi.

Bu esnada 5-6 kişilik grubun indiği aracın etrafında bazı gençler de bizi gözetliyordu. Daha sonra bölgeden ayrılır gibi yaparak, apartmanın girişini gören bir başka noktaya geçtik. Kısa süre sonra bıyıksız uzun sakalları ve bol pantolonlarıyla Selefi oldukları izlenimi veren iki kişi dışarı çıktı ve araca yöneldikleri anda görüntüledik.

Daha sonra elimize apartmanda kalan cihatçılardan birine ait, içi Antakya’dan ve Suriye’den görüntülerle dolu bir bellek geçti. Bellekte El Kaide’nin Suriye’deki uzantısı olan El Nusra Cephesi’nin bayrağının yanı sıra, apartmanda kalan cihatçıların Antakya Belediye Parkı’nda dinlenirken çektikleri fotoğraflarla aynı kişilerin Suriye’de silah kuşanmış halde poz verdiği farklı görüntüler çıktı."

İLK FOTOĞRAFTAKİ MİLİTANIN SİLAHLI POZU

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI İÇİN: http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=47432

ÖNCEKİ HABER

‘Darbecileri yargılayanlar üç maymunu oynuyor’

SONRAKİ HABER

HDK: Roboskîliler adalet istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa