26 Temmuz 2018 05:50

B36 Torshavn'ı 2-0 mağlup eden Beşiktaş, turu yarıladı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında B36 Torshavn'ı 2-0 mağlup etti ve tur yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Faroe Adaları ekini B36 Torshavn'ı Jeremain Lens ve Gökhan Gönül'ün ilk yarıda attığı gollerle 2-0 mağlup ederek tur yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Turun ikinci ayağı 2 Ağustos Vodafone Stadyumu'nda oynanıyor. Beşiktaş bu maçta da ilk yarıyı 31. dakikada Cyle Larin ve 43. dakikada Caner Erkin'in golleriyle 2-0 önde tamamladı. Öte yandan Beşiktaş'ın turu geçmesi halinde karşılaşacağı rakip de belirlendi: Avusturya temsilcisi LASK Linz.

FAROE ADALARI NERESİ?

Norveç Denizi ile Kuzey Atlantik Denizi arasında yer alan Faroe Adaları, Norveç ile İzlanda’ya hemen hemen eşit mesafede yer alıyor. İskoçya’nın 320 kilometre kuzeybatısındaki adalar, 600 yıldır Danimarka’ya bağlı otonom bir yapı. Yüzölçümü yaklaşık bin 400 kilometrekare olan Faroe Adaları’nın nüfusu Ekim 2017’de yapılan sayıma göre 50 bin 322 kişi. Başkenti Torshavn olan ülkede Faroece konuşuluyor.

TİTOGRAD'I ELEYEREK SÜRPRİZE İMZA ATTI

Karadağ ekibi OFK Titograd deplasmanında 1-0 yenik duruma düştüğü maçı ikinci yarıda attığı gollerle 2-1 kazanan ve büyük bir sürprize imza atan B36 Torshavn 2. ön eleme turunda Beşiktaş'a ilk maçta 2-0 mağlup oldu.

B36 Torshavn, bir önceki turda Cebelitarık takımı St. Joseph's'i 1-1 biten iki maçın sonunda penaltı atışlarıyla 4-2 yenmişti.

1. ön eleme turunda OFK Titograd'la eşleşen B36 Torshavn, 12 Temmuz'daki ilk maçta rakibiyle 0-0 berabere kaldı.

Bugün, Podgorica'da oynanan maçın 4. dakikasında Zoran Petrovic'in golüyle yenik duruma düşen B36, 51'de Benjamin Heinesen'le eşitliği yakaladı. 83'te Kaimar Saag, turu deplasman ekibine getiren golü attı.

B36 TORSHAVN'I TANIYALIM

Faroe Adaları'nın başkenti Torshavn'da 1936'da kurulan siyah beyazlı kulüp, maçlarını 5 bin kişilik Gundadalur'da oynuyor.

Faroe Adaları Premier Ligi'ni 11 kez, Faroe Adaları Kupası'nı 5 kez kazanan ekip, HB Torshavn ile birlikte ülke futbolunun en başarılı kulüpleri arasında yer alıyor.

Kadrosu yarı profesyonel oyunculardan oluşan ekip, daha önce 1999/2000 sezonunda UEFA Kupası elemesinde karşılaştı ve iki maçı da 1-0 kaybederek elendi.

2006/07'de Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Fenerbahçe'yle mücadele eden B36 Torshavn, sarı lacivertlilere 5-0 ve 4-0'lık skorlarla boyun eğmişti.

TÜRKİYE'NİN DİĞER TEMSİLCİLERİ AKHİSARSPOR VE BAŞAKŞEHİR

Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarspor, turnuvaya direkt grup aşamasından katılacak. Lig üçüncüsü Başakşehir ise UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak.

Başakşehir, 3. ön eleme turundaki rakibi İskoçya'dan Aberdeen ve İngiltere'den Burnley takımları arasındaki eşleşmenin galibi olacak.

FİNAL AZERBAYCAN'DA

UEFA Avrupa Ligi'nde 2017/18 sezonunun şampiyonu Atletico Madrid olmuştu. Beşiktaş ise Şampiyonlar Ligi'nde grubunu lider tamamladıktan sonra ikinci turda Bayern Münih'e elenmişti. 2018/19'da UEFA Avrupa Ligi finali 29 Mayıs 2019'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İZBAN'da bakiyesi yetmeyen öğrenci telden atladı, tren çarptı

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık, 301’den hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa