22 Mayıs 2018 06:30
Son Güncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2018 16:51

Seçim Günlüğü (22 Mayıs 2018) - Milletvekili listeleri tartışılıyor

Partiler, 24 Haziran seçimleri için milletvekili aday listelerini YSK'ye sundu. Listelere dair tartışmalar sürüyor.

Fotoğraf: İzzet Mazi/AA

Paylaş

ERDEM: MİT TIRLARI TUTANAKLARINI TEZCAN'DAN ALDIM

CHP'nin İstanbul Milletvekili Erdem, canlı yayınlanan Artı TV Gece Editörü programında "Hakkımda FETÖ'ye üye olmamakla birlikte FETÖ'ye yardım etmek şeklinde bir soruşturma açmışlar. Bunu da MİT TIR'ları tutanaklarının bende olması, bununla ilgili attığım tweetler ve Zaman gazetesinin önüne gitmem nedenlerine bağlamılşar. Zaman gazetesine Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun o gün Enis Bey'e vermiş olduğu talimatla gittik. MİT TIR'ları tutanaklarını da Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek o tweetler attım. Devlet bunları bilmiyor mu? Biliyor. Devlet ne diye bizi FETÖ'ye bağlamaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR: CUMHURBAŞKANI TERCİHİMİZİ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE DUYURACAĞIZ

Hür Dava Partisinin (HÜDA PAR) Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz, cumhurbaşkanı seçiminde hangi adayı destekleyeceğine ilişkin kararı birkaç gün içerisinde kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirildi.

AFRİKA KÖKENLİ TÜRKİYELİ, SAYACI, KOMÜNİST…

İzmir'de yaşayan Afrika kökenli Türkiyeli Yalçın Yanık, Halkların Demokratik Partisinden (HDP) İzmir milletvekili adayı oldu. İzmir 1'inci bölge 3'üncü sıradan aday gösterilen saya işçisi Yalçın Yanık, seçildiği takdirde ezilen ve sömürülen işçilerin, emekçilerin sesini parlamentoya taşıyacağını söyledi.

KANTARCI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

CHP'nin Kayseri 8. sıra milletvekili adayı Metin Kantarcı, "Bir iş adamı olarak yerimin 8. sıra olmaması gerektiğini düşünüyorum" diyerek adaylıktan çekildi.

DESTİCİ 'ÇATLAK' İDDİALARINI YALANLADI

AKP Genel Merkezi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP Genel Başkanı Destici basına kapalı olarak 1 saat görüşme gerçekleştirdi.

Destici, AKP Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. BBP'li 18 milletvekili adayının, aday olacağı yerlerin belli olduğu hatırlatılarak, "Sizin dışınızdaki bazı adayların seçilecek noktada olmadıkları ve partide bu konuda rahatsızlık olduğuna ilişkin iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Destici, "İşin başından beri Cumhur İttifakı içerisinde bir çatlak arayanlar hep bu tür haberlerin heveslisi oldu ve hep bu tür haberleri yaptılar. Adeta pireyi deve yaparak bu tür haberleri yaptılar. Bugünkü yapılan da bunun bir benzeridir." diye konuştu

KIZILAY'DA HDP STANDINA SALDIRI

Daha önce Sakarya Caddesi'nde iki kez saldırı girişimine maruz kalan HDP seçim standı, bu kez de Konur Caddesi'nde saldırıya uğradı.

SOFUOĞLU, TOPLANTIYA LAMBORGHINI'YLE GELDİ

Sakarya'da AKP'den milletvekili adayı olan dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Adapazarı'daki parti toplantısına Lamborghini marka lüks spor otomobiliyle geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini dün arayıp aday olduğunu haber verdiğini söyleyen Kenan Sofuoğlu ,"En büyük sürpriz benim için oldu. Bir aydır konuşuluyordu. Son 3-4 gündür Türkiye genelinde çok konuşuluyordu. Herkes soruyordu, herkese aynı cevabı veriyordum. Ben sizden çok bilmiyorum, basında okuduğum kadarıyla biliyorum dedim. Dün öğle vakitlerinde Cumhurbaşkanımızla telefon görüşmesi yaptık. Kendisi aradı beni. Detaylarını çok konuşmak istemiyorum. Bu listede olmamız kararı çıktı bu konuşmadan. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah. Dünyanın her yerinde yarışlara katıldım, her yerini gezdim fakat Sakarya'dan hiç ayrılmadım. Cumhurbaşkanımız tarafından böyle bir görev verildiği için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Sıfırdan çıkıp, Sakarya'dan çıkıp dünya şampiyonluğunda bir kariyer yaptıysak, Allah'ın izniyle siyasette de büyüklerimin desteğiyle güzel şeyler yapabileceğime inanıyorum" diye konuştu.

AKP'DE ALPAY ÖZALAN TEPKİSİ

İzmir'de, eski futbolcu, teknik direktör Alpay Özalan'ın AKP'den 2'nci bölge 2'nci sıradan milletveki adayı gösterilmesine tepki duyan aday adayı İsmail Sarı, aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.  Sarı, sosyal medya hesabından, 'Bir topçu tepeden inme gelip, davası için yıllarını veren tüm teşkilattaki arkadaşları yok sayarak listenin en ön sırasına yazılıyor' paylaşımında bulundu.

HDP ADAY TANITIM TOPLANTISI

HDP, aday tanıtım toplantısını TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştiriyor.

MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNDE KADIN ADAY DAĞILIMI

24 Haziran seçimleri için siyasi partiler, aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verdi. Sunulan listelerde 600 milletvekili adayı içerisinde partiler arasında en fazla kadın aday göstereni Halkların Demokratik Partisi (HDP) oldu.

AKP'DE LİSTEDE YER ALMAYAN BAKANLARA NE OLACAK?

AKP'de milletvekili listelerinde en çok tartışılan konulardan biri bakanların pozisyonu oldu. Başkanlık sisteminde bakanların dışarıdan atanacak olması ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Milletvekili istifa ettirip bakan yapmayacağı" şeklindeki değerlendirmeleri nedeniyle liste sürprizler içerdi.

Mehmet Şimşek konuya dair yaptığı ilk açıklamada "Özenle ve dikkatle belirlenmiş listelerde yer alan partimizin 27. dönem milletvekili adaylarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sürecin zaferle taçlanmasını temenni ediyorum; hayırlı, uğurlu olsun. Durmak yok yola devam..." dedi.

HDP KADIN MECLİSİ BİLDİRGESİNİ YAYINLADI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, milletvekili seçimlerinin deklarasyonuyla birlikte kadın beyannamesini açıkladı. Meclis, "Bu baskı sistemi kadınlarla değişir" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Ataerkil zincirleri kıra kıra geliyoruz. Dalga dalga saçlarımızla, başörtümüzle, heftrengimizle, egalimizle geliyoruz" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN: PRENSİPLERE DİKKAT ETMEYENLERİ ALMADIK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milletvekili aday listesini oluştururken hassas davrandıklarını söyleyerek, “ ‘Haftanın üç günü Ankara’dasınız. Üç günü dışında, seçim bölgelerinizde ofislerde çalışmaları yürüteceksiniz’ dedik. Bunların taahhüdünü de arkadaşlardan yazılı olarak aldık” dedi.

LİSTELER, GAZETELERE NASIL YANSIDI?

24 Haziran'a doğru seçime ilişkin tartışmalar ve gelişmeler; milletvekili aday listelerinden gazetelere yansıyanlar Ne Var Ne Yok'ta.

AGİT'TEN İLK MESAJ

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento için için yapılacak erken seçimleri izlemek üzere Türkiye’nin davet ettiği AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (DKİHB), İhtiyaç Değerlendirme Misyonu ilk temaslarının ardından yayınladığı raporunda seçimlerin izlenmesini isterken, gözlemci sayısının da arttırılmasını önerdi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Prensiplerimize dikkat etmeyenleri listeye almadık

SONRAKİ HABER

Deniz Baykal'a 'kaset kumpası' soruşturmasında 2 kişi yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...