29 Ağustos 2012 07:25

Akhisar fotoğrafları Roma’da sergileniyor

HIRİSTİYANLIK tarihini aydınlatacak Thyateira Antik Kenti kazılarına ait fotoğraflar, Roma’da sergileniyor. Akhisar Belediyesi sınırları içinde kalan ve Hristiyanlığın yayılmasına dair izleri barındıran Thyateira Antik Kenti kazıları, Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Okutan tarafından çekilen kareler “Illuminare/ Aydınlatmak”

Akhisar fotoğrafları Roma’da sergileniyor
Paylaş

HIRİSTİYANLIK tarihini aydınlatacak Thyateira Antik Kenti kazılarına ait fotoğraflar, Roma’da sergileniyor. Akhisar Belediyesi sınırları içinde kalan ve Hristiyanlığın yayılmasına dair izleri barındıran Thyateira Antik Kenti kazıları, Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Okutan tarafından çekilen kareler “Illuminare/ Aydınlatmak” adlı fotoğraf sergisiyle Roma’da gösteriliyor.
Hıristiyanlığın ilk yedi kilisesinden birinin gün ışığına çıkışını belgeleyen fotoğraflar, T.C. Roma Kültür ve Tanıtım Müşavirliği’nin Cumhuriyet Meydanı’nda (Piazza della Repubblica) sergileniyor. Akhisar’ı Hristiyan dünyasına tanıtan fotoğraflar 7 Eylüle kadar sergilenecek. Akhisar’ın İzmir Selçuk’taki Meryem Ana Kilisesi’nden sonra Hıristiyanlığın hac merkezlerinden biri olması planlanıyor.
Akhisar’ın ulusal ve uluslararası ölçüde tanıtımına yönelik yapılan tanıtım projelerinden biri olarak hayata geçirilen sergi, İstanbul, Antalya ve İzmir- Çeşme’de gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarından sonra Roma’ya taşındı.
Akhisar ya da antik adıyla Thyateira, MÖ 2200 yılında kurulduğu sanılan Lidya’nın ve Pergamon Krallığı’nın önemli bir şehri olarak görülüyor. Hıristiyanlığı Anadolu’da yayan Aziz Pavlus’un Batı Anadolu’da kurduğu 7 kiliseden birini barındıran antik kentin bu özelliğiyle İncil’de iki ayrı yerde adı geçiyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fisk: Daraya katliamını kim yaptı?

SONRAKİ HABER

Apollon Tapınağı’ndan film müzikleri yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa