21 Mayıs 2018 19:09

Iğdır merkezli 'FETÖ' operasyonunda 'oovoo' araştırması

'FETÖ' operasyonunda gözaltına alınan bir şahsın 'oovoo' üzerinden iletişim kurduklarını beyan etmesi üzerine program hakkında araştırma başlatıldı.

oovoo logosu

Paylaş

'FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik 18 il ve KKTC'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden 10'u tutuklandı. Şüphelilerden birinin "oovoo" adlı program üzerinden görüştüklerini beyan etmesi üzerine uygulamaya yönelik araştırma başlatıldı.

Iğdır merkezli 18 il ve KKTC'de, 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheliden 10'u tutuklandı. Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan binbaşı Y.Ö. ve yüzbaşı E.G'nin de aralarında bulunduğu 10'u tutuklandı. Biri emekli 9 astsubay ile 2 uzman çavuş ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Şüphelilerden İ.A'nın örgüt mensuplarıyla "oovoo" isimli program üzerinden iletişim kurduklarını beyan etmesi üzerine ilgili program hakkında araştırma başlatıldığı öğrenildi. (Iğdır/AA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Çerkes Soykırımı insanlık suçudur ve zaman aşımı yoktur

SONRAKİ HABER

Trump'tan Adalet Bakanlığına 'casus' araştırması talimatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa